αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε μπελάδες η Huawei μετά το αμερικανικό ban. Θα αντέξει στην πίεση;

Σε μπελάδες η Huawei μετά το αμερικανικό ban. Θα αντέξει στην πίεση;

Σε αχαρτογράφητα νερά μπαίνει η Huawei. Ο αμερικανικός αποκλεισμός καλά κρατεί, με την εταιρία να παραδέχεται ότι δεν της επιτρέπει να χρησιμοποιεί το software και τις υπηρεσίες της Google . Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Forbes, δεν προβλέπεται να βρεθεί λύση σύντομα.

Η εταιρία έχει βρει εναλλακτικές λύσεις για τα περισσότερα προγράμματα και υπηρεσίες που υπήρχαν στις συσκευές της, όμως τίποτα που να μπορεί να «αντικαταστήσει» τη Google, ενώ η Huawei έχει ήδη επιβεβαιώσει πως δεν υπάρχει «λύση» στο άμεσο μέλλον.

«Μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την Android πλατφόρμα, καθώς είναι ‘ανοιχτή’ αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες που βοηθούν τις εφαρμογές να ΄τρέξουν’», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Forbes, ο εκπρόσωπος της Huawei, Τζόι Ταν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε άλλη του συνέντευξη στους Financial Times, η Huawei χρειάζεται… περισσότερο χρόνο για την η δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος που θα μπορέσει να αντικαταστήσει επάξια το οικοσύστημα των Google εφαρμογών του Android.

Το στοίχημα για την εταιρία δεν είναι μόνο η δημιουργία νέου λειτουργικού συστήματος αλλά οι εφαρμογές που θα το υποστηρίξουν. Άλλωστε, το Harmony OS, που φημολογείται ότι είναι η εναλλακτική σε επίπεδο λειτουργικού της Huawei, λογικά θα είναι έτοιμο μέσα στην επόμενη χρονιά. Όμως, η πρόκληση της κινεζικής εταιρείας έγκειται στις εφαρμογές που θα προτείνει ως εναλλακτικές των Google Apps.

«Ναι, θα χρειαστούμε χρόνο» σημείωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei σε ερώτηση των Financial Times αν θα χρειαστούν χρόνια για να αντικαταστήσει το Harmony όσα προσφέρει η Google. “Είναι πάρα πολλοί οι καταναλωτές στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της Google στις Android συσκευές τους” πρόσθεσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 10 =