αρχικηVIRALΣε καλούν συνέχεια για διαφημιστικές προσφορές; Τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς μια για πάντα

Σε καλούν συνέχεια για διαφημιστικές προσφορές; Τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς μια για πάντα

Τι τελευταίες ημέρες οι μεγάλοι πάροχοι τηλεφωνίας στην χώρα μας τράβηξαν πάνω τους όλα τα βλέμματα και όχι για θετικό λόγο. Συγκεκριμένα, πρόστιμο 150.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote, μετά από έλεγχο που διενήργησε για τη νομιμότητα των τηλεφωνικών κλήσεων, με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Μετά από πληθωρα παραπόνων σχετικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις, η Αρχή διενήργησε επιτόπιο έλεγχο τόσο στις εγκαταστάσεις των ίδιων των εταιρειών, όσο και στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων με αυτές εταιρειών πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Η Αρχή συνέλεξε πλήρη αρχεία των κλήσεων που διενεργήθηκαν, τα οποία και αντιπαρέβαλε με τα μητρώα του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 (μητρώα«opt-out»), που τηρούν οι πάροχοι υπηρεσίας τηλεφωνίας.

Από την αντιπαραβολή προέκυψε, για τις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote μεγάλος αριθμός μη νόμιμων κλήσεων.

Τι ακριβώς όμως είναι τα μητρώα «opt-out»; Είναι αυτό που μπορεί… να σε σώσει. Αν φυσικά όλα πάνε βάσει νόμου. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υποχρεούται να τηρεί ένα μητρώο-λίστα με στοιχεία των συνδρομητών του, οι οποίοι έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τηλεφωνικές κλήσεις για κάθε είδους διαφημιστικούς / προωθητικούς σκοπούς . Οι τηλεπικοινωνιακοί σας πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενταχθείτε στο μητρώο του αρ.11

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11, οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας διατηρούν τον Ειδικό Κατάλογο (Μητρώο) Συνδρομητών, στον οποίο καταχωρούνται δωρεάν οι ενεργές τηλεφωνικές συνδέσεις των συνδρομητών τους που έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν γενικώς να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις από τρίτους με στόχο την εμπορική προώθηση προϊόντων, τον οποίο οφείλουν να προμηθεύονται οι διαφημιστικές εταιρείες ώστε να εξαιρούν τους συγκεκριμένους αριθμούς από τις προωθητικές τους ενέργειες.

Για να απαλλαγείτε λοιπόν από τις διαφημιστικές κλήσεις το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε στην συγκεκριμένη λίστα του παρόχου σας. Αρκεί να το ζητήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + two =