αρχικηVIRALΣε ενοχλεί ο ήχος που κάνει κάποιος όταν τρώει ή όταν πίνει νερό; Δες τον λόγο για τον οποίο σου συμβαίνει αυτό

Σε ενοχλεί ο ήχος που κάνει κάποιος όταν τρώει ή όταν πίνει νερό; Δες τον λόγο για τον οποίο σου συμβαίνει αυτό

Σας εκνευρίζει ο ήχος που κάνουν οι άλλοι όταν τρώνε, πίνουν ή αναπνέουν; Επιστήμονες ερεύνησαν γιατί αυτοί οι ήχοι μπορούν να εξοργίσουν κάποιους ανθρώπους. 

Ενώ ο ήχος κάποιου που κάνει θορύβους όταν μασάει μπορεί να ενοχλήσει τους περισσότερους, όσοι έχουν μισοφωνία μπορεί να αντιδράσουν έως και βίαια. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ διαπίστωσαν ότι σε όσους πάσχουν από μισοφωνία, το σημείο του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τους ήχους είναι ισχυρότερα συνδεδεμένο με τον προκινητικό φλοιό, ο οποίος διαχειρίζεται τις κινήσεις των μυών του στόματος και του λαιμού. 

Έτσι, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν τα άτομα με μισοφωνία ακούνε έναν επίμαχο ήχο, τότε η περιοχή του εγκεφάλου τους που ευθύνεται για την κίνηση στο στόμα και τον λαιμό ενεργοποιείται υπερβολικά, σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στους υπόλοιπους ανθρώπους. 

«Τους κάνει να νιώθουν σαν οι ήχοι αυτοί να εισχωρούν μέσα τους», εξηγεί ο δρ Σουκμπίντερ Κουμάρ. 

Πόσο συχνή είναι η μισοφωνία; Έρευνα που πραγματοποιήθηκε φέτος με τη συμμετοχή φοιτητών ιατρικής στη Βρετανία διαπίστωσε ότι περίπου το 12% εξ αυτών εμφανίζει  μέτρια συμπτώματα μισοφωνίας, με το 0,3% να έχει σοβαρή περίπτωση της πάθησης. 

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =