αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ελληνικό νησί σήμερα το πρώτο αεροπλάνο tour operator από το εξωτερικό

Σε ελληνικό νησί σήμερα το πρώτο αεροπλάνο tour operator από το εξωτερικό

Στην Κω θα προσγειωθεί σήμερα το απόγευμα το πρώτο αεροπλάνο tour operator από το εξωτερικό, η πρώτη πτήση σε ελληνικό περιφερειακό αεροδρόμιο μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες “παγώματος” των συνδέσεων λόγω της πανδημίας. 

Πρόκειται για πτήση της αεροπορικής εταιρείας της TUI από τη Γερμανία, η οποία θα μεταφέρει στη χώρα μας 170 γιατρούς για τη συνεισφορά τους στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Στην Κω θα βρίσκεται σήμερα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, καθώς μαζί με το γκρουπ θα ταξιδέψουν επίσης ανώτατα στελέχη του γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου, με τα οποία θα υπάρξουν επαφές με επίκεντρο τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η TUI για τους ελληνικούς προορισμούς και φέτος, και τις σεζόν που θα ακολουθήσουν.

Η σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών προορισμών δίνει το σήμα της έναρξης της δραστηριότητας των μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων του εξωτερικού προς τη χώρα μας. Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιουλίου αρχίζουν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς τα περιφερειακά αεροδρόμια, ημερομηνία που ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή της τουριστικής περιόδου. Από τις 15 Ιουνίου έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ επιτράπηκε και η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων.

Τα προγράμματα διακοπών προς την Ελλάδα ξεκινά επίσης ο tour operator FTI με πτήσεις προς Μύκονο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Σκιάθο, Σαντορίνη, Σάμο, Καβάλα και Πρέβεζα, όπως και ο όμιλος Alltours.

Με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων, όπως σημειώνουν στελέχη του χώρου, ξεκινούν σιγά σιγά να γίνονται νέες κρατήσεις, όμως οι πληρότητες για τον Ιούλιο βρίσκονται ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμη και σε δημοφιλείς προορισμούς, κοντά στο 20%.

Κλειστά θα παραμείνουν  εντούτοις τα σύνορα της Ευρώπης για τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Τουρκία εξαιτίας του βεβαρυμμένου υγειονομικού τους προφίλ. Εκτός θα παραμείνουν και οι επισκέπτες από Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία.

Ετοιμάζεται το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς

Την ίδια ώρα από τη Μεγάλη Βρετανία θα υπάρξει λίστα με τις χώρες προς τις οποίες θα μπορούν να ταξιδεύουν οι Βρετανοί, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. Η Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, βρίσκεται στην εν λόγω λίστα, μαζί με την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία, το Βέλγιο, την Τουρκία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Η επανεκκίνηση των πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται με αγωνία από τους επιχειρηματίες της αγοράς, καθώς αποτελεί, μετά τη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Τη χρονιά που πέρασε, πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 3,5 εκατ. αφίξεις και 2,5 δισ. έσοδα.  

Η TUI Βρετανίας ετοιμάζεται, μόλις δοθεί το πράσινο φως, να ξεκινήσει πτήσεις οργανωμένων διακοπών στην Ελλάδα, τα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες από τις 11 Ιουλίου από τρία βρετανικά αεροδρόμια. Στους ελληνικούς προορισμούς που θα φέρει και πάλι τουρίστες περιλαμβάνονται η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Κως και η Ρόδος.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =