αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε αυτό το επάγγελμα μπορείς να «έχεις μισθό 10.000 ευρώ στα 28 σου»

Σε αυτό το επάγγελμα μπορείς να «έχεις μισθό 10.000 ευρώ στα 28 σου»

Είναι γνωστό ότι στο πεδίο της ναυτιλία υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Όπως έχει πει άλλωστε ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς «δίνουμε μισθούς από 1.500 ευρώ έως 13.000 ευρώ καθαρά, αλλά οι Έλληνες δεν έρχονται να δουλέψουν στα καράβια».

Στο θέμα αναφέρθηκε τώρα η πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού, σημειώνοντας τη σημασία μιας στρατηγικής ουσιαστικής προβολής του ρόλου της ναυτιλίας και της σημασίας της τόσο για την Ελλάδα και την Ευρώπη όσο και για όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2024 τόνισε: «Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δράσεις να κάνουμε πιο ελκυστική στην κοινωνία τη ναυτιλία». Έχοντας παράλληλα ως στόχο, όπως είπε, «να γίνει το ναυτικό επάγγελμα επιλογή των νέων ανθρώπων».

Παράλληλα έστειλε το σχετικό μήνυμα στους νέους για το πώς μέσα από τα ναυτικά επαγγέλματα μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με όρους προσωπικής ανάπτυξης. «Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ακόμη και η εξωστρέφεια. Αυτό πρέπει να το περάσουμε με έναν καλύτερο τρόπο, για να το καταλάβουν και οι νέοι ότι στο ναυτικό επάγγελμα έχουν δυνατότητες εξέλιξης. Όταν μπορεί να παίρνεις στα 28 σου χρόνια 10.000 ευρώ και να είσαι πλοίαρχος είναι σημαντικό. Πρέπει να επικοινωνηθεί καλύτερα» τόνισε η πρόεδρος της ΕΕΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 6 =