αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αυτή την 20χρονη χάκερ έδωσε η Microsoft 30.000 δολάρια. Ξεκίνησε την καριέρα της… χακάροντας το Wifi του γείτονα

Σε αυτή την 20χρονη χάκερ έδωσε η Microsoft 30.000 δολάρια. Ξεκίνησε την καριέρα της… χακάροντας το Wifi του γείτονα

Η hack-διαδρομή της Aditi Singh ξεκίνησε από κάτι… τοπικό: Κατάφερε να χακάρει το Wifi του γείτονα της. Τώρα η 20χρονη από την Ινδία, έλαβε 30.000 δολάρια από την Microsoft αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα σφάλμα στο σύστημα του τεχνολογικού κολοσσού. Έτσι η Microsoft την επιβράβευσε με αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Μάλιστα, η Aditi είχε βρει ένα παρόμοιο σφάλμα στο Facebook 2 μήνες πριν και είχε κερδίσει ένα βραβείο 7.500 δολαρίων.

Οι δύο εταιρείες είχαν ένα σφάλμα απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE). Μέσα από τέτοια σφάλματα, οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και στις πληροφορίες που κατέχουν αυτά.

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου 2 μήνες η Aditi είχε εντοπίσει το σφάλμα RCE στο Microsoft Azure. Ενημέρωσε ακόμη και την εταιρεία για το σφάλμα, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση αρχικά, καθώς η εταιρεία περίμενε με τον έλεγχο του αν κάποιος είχε κατεβάσει την επισφαλή έκδοση του συστήματος.

Εξηγώντας τον λόγο πίσω από το σφάλμα RCE, είπε ότι οι προγραμματιστές θα έπρεπε πρώτα να έχουν κατεβάσει έναν «Node Package Manager» αντί να γράψουν τον κώδικα απευθείας. «Οι προγραμματιστές πρέπει να γράφουν κώδικες μόνο αφού έχουν το NPM», ανέφερε η Aditi. Τελικά η Microsoft επιβεβαίωσε το σφάλμα και επιβράβευσε την νεαρή Ινδή.

Όπως είπαμε, η ίδια άρχισε να ασχολείται με το κομμάτι του hacking, όταν κατάφερε να «τρυπώσει» στο Wifi του γείτονα της. Έπειτα ασχολήθηκε με το ethical hacking όταν προετοιμαζόταν για τις εξετάσεις εισόδου στην ιατρική. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να πετύχει στις εξετάσεις, αλλά κατάφερε να εντοπίσει σφάλματα σε περισσότερες από 40 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, TikTok, Microsoft, Mozilla, Paytm και HP. Η Aditi απέκτησε αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες της όταν ανακάλυψε ένα σφάλμα παράκαμψης OTP στο σύστημα Forgot Password του TikTok.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 9 =