αρχικηVIRALΣε αυτή την μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας μπορείς να πάρεις ένα σπίτι δωρεάν και να γίνεις δημότης της

Σε αυτή την μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας μπορείς να πάρεις ένα σπίτι δωρεάν και να γίνεις δημότης της

Σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία προχωρά η Ιταλική πόλη Καμαράτα. Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων Ιταλικών πόλεων και χωριών. Προσφέρει στέγη δωρεάν σε όσους ψάχνουν μόνιμη στέγη στην παλιά πόλη. Ο δήμαρχος Βιτσέντζο Τζιαμπρόνε χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να πείσει ιδιοκτήτες άδειων κατοικιών, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει από καιρό τα πατρικά τους σπίτια, να παραχωρήσουν τα ακίνητά τους χωρίς χρέωση σε υποψήφιους νέους δημότες.

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές ευελπιστούν να τονώσουν την τοπική κοινότητα και την οικονομία που βρίσκεται σε μαρασμό. «Οι ιδιοκτήτες αγνοούν την ζημιά που προκαλούν όταν εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και αρνούνται να ανακαινίσουν τις παμπάλαιες ιδιοκτησίες τους. Αυτό πλήττει το τοπίο της πόλης» και μπορεί να οδηγήσει σε κάποια επικίνδυνη κατάρρευση, προειδοποιεί ο Τζιαμπρόνε.

Ήδη δώδεκα πετρόκτιστα κτίρια είναι στη διάθεση νέων δημοτών, και υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός θα αυξηθεί

«Τώρα οι νέοι αγοραστές μπορούν πλέον να μπουν και να σώσουν αυτούς τους ρημαγμένους τοίχους, δίνοντας νέα ζωή σε μια ιστορική περιοχή», λέει ο δήμαρχος.

Οι αγοραστές πρέπει να δεσμευτούν για την ανακαίνιση του ακινήτου εντός τριών ετών από την αγορά και να καταβάλουν μια προκαταβολή ύψους 5.000 ευρώ (4.300 δολάρια), η οποία θα επιστραφεί μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Θα πρέπει επίσης να υποβάλουν μια σαφή πρόταση ανακαίνισης για το ακίνητο που ενδιαφέρονται.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν τα πολυώροφα κτήρια σε οικίες, B&B, ξενοδοχεία, καταστήματα ή ακόμη και εστιατόρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =