αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε αυτή την εικόνα μπορείς να δεις χιλιάδες γαλαξίες να συνωστίζονται στο σύμπαν

Σε αυτή την εικόνα μπορείς να δεις χιλιάδες γαλαξίες να συνωστίζονται στο σύμπαν

Μια εικόνα με… αμέτρητους κόσμους. Αυτό μπορείς να δεις στην παραπάνω εικόνα. Είναι μια φωτογραφία που τράβηξε το τηλεσκόπιο Herschel. Σε αυτή θα δεις χιλιάδες γαλαξίες να συνωστίζονται μέσα στο απέραντο σύμπαν. Κάθε κουκκίδα είναι ένας ολόκληρος γαλαξίας που περιέχει δισεκατομμύρια αστέρια.

Πως φτάσαμε σε αυτή την εικόνα; Το Herschel της ESA έκανε μια πολύ ευαίσθητη χαρτογράφηση σε ευρείες περιοχές του σύμπαντος. Εχει ‘δει’ χιλιάδες από αυτούς τους γαλαξίες, εντοπίζοντας τις τοποθεσίες τους, και δείχνοντας για πρώτη φορά ότι οι γαλαξίες… συνωστίζονται, σχηματίζοντας μεγάλες ομάδες γαλαξιών, από τη δύναμη της αμοιβαίας βαρύτητας τους.

Αυτή η συγκεκριμένη εικόνα τραβήχτηκε σε μια περιοχή του διαστήματος που ονομάζεται Lockman Hole, η οποία επιτρέπει μια καθαρή οπτική στο μακρινό Σύμπαν.

Οι γαλαξίες που φαίνονται σε αυτήν την εικόνα βρίσκονται όλοι στο μακρινό σύμπαν και εμφανίζονται όπως ήταν πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια.

Το ίδιο πρόγραμμα θα συνεχίσει να συλλέγει περισσότερες εικόνες, σε μεγαλύτερες περιοχές του ουρανού, προκειμένου να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς οι γαλαξίες έχουν εξελιχθεί και αλληλεπιδρούν τα τελευταία 12 δισεκατομμύρια χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 5 =