αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αυξήσεις μισθών προχωρά ο Σκλαβενίτης

Σε αυξήσεις μισθών προχωρά ο Σκλαβενίτης

Σε νέα πολιτική αποδοχών και παροχών προχωρεί η Σκλαβενίτης από τον Δεκέμβριο του 2023, η οποία ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση 30,7 εκατ. ευρώ, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων. Διεύρυνση στο πρόγραμμα παροχών της εταιρείας θα γίνει και για την ενίσχυση των εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά σημεία της νέας πολιτικής για τους εργαζόμενους είναι:

  1. Αύξηση αποδοχών ποσοστού κατά μέσο όρο στο 5,17% για 31.400 εργαζόμενους, αρχής γενομένης από το Δώρο Χριστουγέννων 2023.
  2. Αύξηση βασικού μισθού σε 900 ευρώ για εργαζόμενο με έως δύο έτη προϋπηρεσίας στην επιχείρηση και 960 ευρώ μετά τη συμπλήρωση των δύο ετών. Για έγγαμο εργαζόμενο, ο βασικός μισθός διαμορφώνεται σε 960 ευρώ και 1.020 ευρώ, αντίστοιχα.
  3. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στην επιχείρηση από τις 14-2-2012 έως τις 31-12-2023, δηλαδή διάστημα το οποίο δεν προσμετράται ως προϋπηρεσία με βάση την πρόσφατη νομοθεσία για την άρση της αναστολής των ωριμάνσεων.

Σκλαβενίτης: Ενισχύονται οι εργαζόμενοι με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες

Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα παροχών της επιχείρησης διευρύνεται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εργαζομένων με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες:

  • Χορήγηση παροχής ποσού 500 ευρώ για κάθε γέννηση ή υιοθεσία τέκνου.
  • Αύξηση του ποσού των μηνιαίων διατακτικών σε τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους από 50 ευρώ σε 70 ευρώ.
  • Χορήγηση μηνιαίων διατακτικών αξίας 50 ευρώ σε κάθε ανήλικο τέκνο εργαζομένου σε χηρεία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ρυθμίσεων του προγράμματος, όπως οι ειδικές άδειες και η χορήγηση διατακτικών σε εργαζόμενους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες, το δώρο γάμου, οι διατακτικές επιβράβευσης και εορτών, το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας με πλήρη κάλυψη των ασφαλίστρων των εργαζομένων από την επιχείρηση, η παροχή έκπτωσης ποσοστού 7% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και ποσοστού 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: 4 στους 5 εργοδότες στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν υπαλλήλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − three =