αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε απεργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια οι εργαζόμενοι στη Heineken- Διαμαρτύρονται για την πολύ μικρή αύξηση μισθών

Σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια οι εργαζόμενοι στη Heineken- Διαμαρτύρονται για την πολύ μικρή αύξηση μισθών

Σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια προχωρούν οι εργαζόμενοι της Heinekn NV, καθώς το τελεσίγραφο για επίτευξη καλύτερης εργασιακής συμφωνίας, έληξε την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι από τα ζυθοποιία στο Den Bosch και στο Zoeterwoude και αυτοί απο τον προμηθευτή αναψυκτικών της Heinken, Vrumona στο Bunnik, αναμένεται να ξεκινήσουν την απεργία την Παρασκευή, σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων FNV.

Τα αιτήματα τους αφορούν στην αύξηση των μισθών πέρα από την αύξηση κατά 1,5% αυτό το έτος και 2% στο επόμενο έτος.

Ο εκπρόσωπος του FNV δήλωσε σε ανακοίνωση την Τρίτη, ότι η αύξηση των μισθών ήταν “πολύ μικρή” και παραμένει κάτω από το επίπεδο του πληθωρισμού.

Πρόσθεσε πως ήταν “ντροπή” για τη Heineken που δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του FNV για αλλαγές στις συμφωνίες συλλογικής εργασίας, που επηρεάζουν 1.250 εργαζόμενους στις μονάδες προμήθειας της εταιρείας.

Η Heineken από την πλευρά της δήλωσε ότι η ζυθοποιία πληρώνει 14% περισσότερα από κάθε άλλη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών στην Ολλανδία.

Τόνισε ακόμη ότι η τελική της προσφορά, η οποία περιλαμβάνει συλλογική αύξηση μισθού 3,5% σε δύο χρόνια, θα μπορούσε να αυξηθεί στο περίπου 6,5%.

“Πρόκειται για δύσκολους καιρούς και η Heineken πλήττεται εξαιρετικά σκληρά από την πανδημία”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.

Προσθέτει δε πως η ολλανδική βιομηχανία catering είναι σε βαθιά κρίση και η ζυθοποιία βρίσκεται ταυτόχρονα αντιμέτωπη με “ιστορικά υψηλές αυξήσεις κόστους”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 3 =