αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε ακολουθεί το αφεντικό σου στα social media; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Σε ακολουθεί το αφεντικό σου στα social media; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση στην digital εποχή που ζούμε: Ενώ είμαστε πλήρως ενεργοί στα social media, ξαφνικά βλέπουμε ένα αίτημα από τον προϊστάμενο/ εργοδότη μας, και ξεκινά να μας ακολουθά. Εδώ και καιρό εσύ κάνεις αναρτήσεις για θέματα άσχετα (ή… σχετικά) με την δουλειά, αναρτάς φωτογραφίες και κάνεις γεωγραφικά τσεκ ιν, αλλά τώρα θα έχεις τα βλέμματα του αφεντικού σου πάνω σου. Αυτό δεν είναι και το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο.

Και τι μπορείς να κάνεις; Το Business Insider παραθέτει μερικές συμβουλές…

1. Μάθετε την κουλτούρα της εταιρείας 

Τσεκάρετε εάν οι συνάδελφοί σας ακολουθούν ο ένας τον άλλο και πώς επικοινωνούν μέσω των social media. Κατανοήστε την κουλτούρα της εταιρείας και τη στάση της στα social media. Διαπιστώστε τι είναι αποδεκτό και τι ίσως να απαγορεύεται. 

2. Σβήστε «φάσεις» της ζωής σας από τα social media

Στην Κίνα, οι νέοι συνηθίζουν να σβήνουν τα social media τους όταν αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο. Είναι σαν μια τελετή ενηλικίωσης, αλλά και διασφαλίζει ότι το παρελθόν θα μείνει στο παρελθόν. Οι μαθητές και οι φοιτητές μπορεί να είναι πολύ αυθόρμητοι ή αστείοι online όμως όταν αρχίζουν να ψάχνουν για την πρώτη τους δουλειά, ίσως να είναι καιρός να κάνουν μια νέα αρχή στα social media. 

3. Σκέψου δύο φορές πριν ποστάσεις κάτι

Δεν χρειάζεται να λογοκρίνετε τον εαυτό σας, απλά να είστε κάπως πιο προσεκτικοί στα πράγματα που ποστάρετε. Εάν θέλετε να λέτε ελεύθερα ό,τι σκέφτεστε ή να κρατήσετε τις σκέψεις σας για έναν στενό κύκλο ανθρώπων, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν χωριστό λογαριασμό, τον οποίο θα γνωστοποιήσετε μόνο σε λίγους. 

4. Περιορίστε την πολιτική 

Δεν χρειάζεται να αποφύγετε εντελώς τα θέματα της πολιτικής εάν αυτά σας απασχολούν, όμως σκεφτείτε καλύτερα πριν να ποστάρετε κάτι που είναι πολιτικά φορτισμένο. Παρότι είναι σημαντικό να εκφράζετε την προσωπικότητα και την ταυτότητά σας, εντούτοις εάν η online παρουσία σας είναι πολύ πολιτική, αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. 

5. Εάν δεν θα το λέγατε δυνατά, μην το πείτε online 

Απλά χρησιμοποιείστε την κοινή λογική και αναρωτηθείτε: Θα το έλεγα αυτό κατάμουτρα σε κάποιον; Θα ένιωθα άνετα να το πω σε ένα δωμάτιο γεμάτο με κόσμο; Αν όχι, απέφυγε το και στα social media. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστημονική μελέτη λέει ότι οι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι έχουν μια εντελώς διαφορετική αντίληψη της πραγματικότητας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 11 =