αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αδιέξοδο το πλάνο σωτηρίας της Creta Farms- Τελεσίγραφο από τις τράπεζες

Σε αδιέξοδο το πλάνο σωτηρίας της Creta Farms- Τελεσίγραφο από τις τράπεζες

Μόνο εάν οι βασικοί μέτοχοι ενεχυριάσουν τις μετοχές τους στην Creta Farms, οι τράπεζες θα προχωρήσουν στην παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Αυτό είναι το τελεσίγραφο που στέλνουν οι πιστώτριες τράπεζες στους επικεφαλής της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν συναινούν με την ενεχυρίαση των μετοχών τους, ώστε να χορηγηθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση, μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.

Οι τελευταίες πληροφορίες που παραθέτει το Εθνος, αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τη θέση τους για εξασφάλιση εγγύησης, το ενέχυρο των μετοχών των αδελφών Δομαζάκη. Οι τελευταίοι έχουν αναφέρει ότι δέχονται να μπουν στο τραπέζι εναλλακτικές λύσεις, όπως η πώληση των εμπορικών σημάτων της Creta Farms, των οποίων η αξία τοποθετείται σε 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι τράπεζες απορρίπτουν και αυτή την «αντιπρόταση» των βασικών μετόχων.

Πάντως, η εταιρεία έχει ανάγκη από κεφάλαια της τάξης των 4 εκατ. ευρώ για να παραμείνει βιώσιμη, με το θέμα να έχει απασχολήσει και τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Για την ώρα, όμως, οι διαπραγματεύσεις είναι χωρίς κατάληξη, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να καταστήσει πιθανά όλα τα σενάρια για το μέλλον της αλλαντοβιομηχανίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =