αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αδιέξοδο το κυοφορούμενο deal Vivartia – CVC;

Σε αδιέξοδο το κυοφορούμενο deal Vivartia – CVC;

Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του CVC Capital με τις πιστώτριες τράπεζες και τη MIG για τη Vivartia, αναφέρουν πηγές με γνώση στο Capital.gr, οι οποίες υποστηρίζουν πως οι συζητήσεις φαίνεται να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Πηγές από τη MIG πάντως, με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr, αναφέρουν πως δεν έχουν καμία τέτοια ένδειξη, ενώ σημειώνουν πως οι συζητήσεις του CVC Capital με τις πιστώτριες τράπεζες για τα δάνεια της Vivartia δεν έχουν καταλήξει ακόμη.   

Το επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital, στα μέσα Σεπτεμβρίου, κατέθεσε πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών που κατέχει η Marfin Investment Group στη θυγατρική της εταιρεία τροφίμων Vivartia. Το διοικητικό συμβούλιο της MIG αποφάσισε τότε να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το CVC, οι οποίες με βάση εκείνη την απόφαση, ολοκληρώνονται την 6η Νοεμβρίου. 

Ωστόσο κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα πριν την εκπνοή του deadline της 6ης Νοεμβρίου, οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις CVC – MIG για τη Vivartia, φέρονται να έχουν “κολλήσει” αναφέρουν πηγές με γνώση. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο βασικός λόγος που επικαλείται το επενδυτικό κεφάλαιο είναι η επιδείνωση της οικονομίας που προκαλεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Άλλες πηγές πάντως υποστηρίζουν πως ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν “κολλήσει” είναι το τίμημα που προσφέρει το CVC για τη Vivartia, το οποίο δεν φαίνεται να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των μετόχων και των πιστωτών της Vivartia και της MIG. 

Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου VIVARTIA την 31η Δεκεμβρίου του 2019, άγγιζαν τα 424,222 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 374,180 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και 50,042 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες. Η MIG έχει προθεσμία έως το τέλος του έτους να βρει λύση για την αποπληρωμή των δικών της δανείων ύψους 250 εκατ. ευρώ προς την Πειραιώς.

Αν και επισήμως οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώνονται στις 6 Νοεμβρίου, αναζητείται plan b και ενδιαφερόμενοι επενδυτές στην περίπτωση που οι συζητήσεις με το CVC παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες. 

Ένας από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που επανεμφανίσθηκε στο προσκήνιο θέτοντας “υποψηφιότητα” για τη Vivartia είναι η EMMA Capital. Το επενδυτικό κεφάλαιο έχει αποστείλει ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου σχετική επιστολή στην Τράπεζα Πειραιώς και στη MIG. Εκτός από την EMMA Capital, κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα το Καλοκαίρι του 2019, ενδιαφέρον για τη Marfin Investment Group, είχαν εκδηλώσει τότε από κοινού η Farallon και η Oak Hill Advisors. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − sixteen =