αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε άλλες δύο περιοχές εκτός από τα Τρίκαλα, καταφθάνει το 5G ίντερνετ

Σε άλλες δύο περιοχές εκτός από τα Τρίκαλα, καταφθάνει το 5G ίντερνετ

Την Παρασκευή που μας πέρασε, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) Βασίλης Μαγκλάρας συζήτησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone, Χάρη Μπρουμίδη, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της WIND, Νάσο Ζαρκαλή και τον γενικό διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γεώργιο Στεφανόπουλο τη διαμόρφωση και την εφαρμογή του εθνικού οδικού χάρτη για την ανάπτυξη 5G δικτύων.

Τα πρώτα πιλοτικά δίκτυα πέμπτης γενιάς θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένες περιοχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του infocom.gr, η Cosmote θα ξεκινήσει τις δοκιμές της στο Δήμο Ζωγράφου, η Vodafone στα Τρίκαλα και η Wind στη Λάρισα. Τονίζεται βέβαια πως κατά την πιλοτική εφαρμογή είναι πιθανό να προστεθούν ή να αντικατασταθούν οι περιοχές με άλλες.

Η δρομολόγηση των απαραίτητων ενεργειών δεν είναι μία απλή διαδικασία, καθώς θα απαιτηθούν νέες επενδύσεις, νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις και στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ΕΕΤΤ.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των παρευρισκομένων στη συνάντηση:

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Μαγκλάρας, δήλωσε: «Ευελπιστούμε πως με την πρωτοβουλία αυτή και την υποστήριξη και τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, η χώρα μας θα καταστεί από τις πρωτοπόρες χώρες στην υιοθέτηση των δικτύων πέμπτης γενιάς, τα οποία αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία και να θέσουν τις βάσεις για την περαιτέρω ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.»

Ο κ. Τσαμάζ: «Ο Όμιλος ΟΤΕ, η εταιρεία των οπτικών ινών, είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Δημιουργεί τις τεχνολογικές υποδομές που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Η ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Για να το κερδίσουμε, θα συμβάλλουμε καθοριστικά με την τεχνογνωσία, τις επενδύσεις και τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

Ο κ. Μπρουμίδης: «Πριν 25 χρόνια, ο όμιλος Vodafone ενεργοποίησε την πρώτη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, φέρνοντας μία νέα εποχή που σταδιακά αγκάλιασαν όλοι οι Έλληνες. Σήμερα βρισκόμαστε ενώπιον της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης και των δικτύων της 5ης γενιάς που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμα για μία κοινωνία των Gigabit. Τα 5G δίκτυα υπόσχονται υψηλότατες ταχύτητες και απεριόριστη χωρητικότητα που καταστούν εφικτές νέες, καινοτόμες εφαρμογές αλλάζοντας την οικονομία και διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών. Η Vodafone, ένας στρατηγικός επενδυτής στην Ελλάδα, έχει δεσμευθεί να σταθεί αρωγός των Ελλήνων πολιτών σε αυτή τη νέα εποχή, επενδύοντας στις κρίσιμες εθνικές υποδομές του μέλλοντος.»

Ο κ. Ζαρκαλής: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεχνολογία και η μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία θα δώσει στον τόπο μας την ώθηση που χρειάζεται προς το μέλλον. Η WIND στηρίζει την πρωτοβουλία της πολιτείας να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρος στην υιοθέτηση των δικτύων 5ης γενιάς και προγραμματίζει εντατικές επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών αυτών. Στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντικό να συμβάλλουν θετικά οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα κάνει πράξη τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό με μέγιστα οφέλη για την ελληνική οικονομία και τους συμπολίτες μας».

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 1 =