αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣαρώνει το πρόγραμμα e-resident της Εσθονίας. Πως μπορείς να γίνεις… Εσθονός με 100 ευρώ και να ιδρύσεις επιχείρηση

Σαρώνει το πρόγραμμα e-resident της Εσθονίας. Πως μπορείς να γίνεις… Εσθονός με 100 ευρώ και να ιδρύσεις επιχείρηση

Σε φουλ ρυθμούς τρέχει η Εσθονία στο πεδίο της digital επιχειρηματικότητας. Το πρόγραμμα e-resident της χώρας, για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible, φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και παράλληλα φέρνει σημαντικά έσοδα στα ταμεία της Εσθονίας.

Όπως σημειώνει το estonianworld.com, το πρόγραμμα e-resident κατέγραψε κέρδη- ρεκόρ 14, 85 εκατ. ευρώ το 2020. Η χώρα είχε επενδύσει 4,85 εκατομμύρια ευρώ, και κατάφερε να έχει έσοδα 19,7 εκατομμυρίων ευρώ.

«Κατά την περίοδο των 6μισι ετών, ο άμεσος αντίκτυπος του προγράμματος e-residency στον εθνικό προϋπολογισμό της Εσθονίας ήταν πάνω από 63 εκατομμύρια ευρώ» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Andres Sutt, τον υπουργό επιχειρηματικότητας της Εσθονίας, όσοι μπαίνουν στο πρόγραμμα έχουν μια «κάρτα» για την καινοτόμο ψηφιακή κοινωνία της Εσθονίας που προσελκύει φιλόδοξους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο για να συμμετάσχουν σε ένα διαφανές επιχειρηματικό περιβάλλον που λειτουργεί με ελάχιστη γραφειοκρατία.

Μέχρι στιγμής, οι «ηλεκτρονικοί κάτοικοι» έχουν ιδρύσει περισσότερες από 17.000 εταιρείες στην Εσθονία. Τον Μάρτιο του 2021, περισσότερες από 400 νέες εταιρείες προστέθηκαν στο μητρώο επιχειρήσεων. Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, οι «ηλεκτρονικοί κάτοικοι» έχουν δημιουργήσει το 20% όλων των ιδιωτικών εταιρειών περιορισμένης ευθύνης που είναι εγγεγραμμένες στην Εσθονία.

Πως μπορείς να γίνεις… digital Εσθονός

Καταρχήν πρέπει να συμπληρώσεις την Online φόρμα e-Residency. Μια αρκετά γρήγορη διαδικασία. Απαραίτητα είναι τα εξής:

  • Μια ψηφιακή φωτογραφία σου συγκεκριμένων προδιαγραφών για την ταυτότητα
  • Μια φωτογραφία της ταυτότητας σου ή του διαβατηρίου σου σε ψηφιακή μορφή
  • Μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα για την πληρωμή
  • 100 ευρώ για τα έξοδα

Αφού συμπληρώσεις την αίτηση, μετά από περίπου 2 εβδομάδες θα λάβεις ένα email με το αποτέλεσμα της αίτησης. Αν η αίτηση εγκριθεί, τότε σε 2 ακόμα εβδομάδες η ψηφιακή σου e-ταυτότητα θα βρίσκεται στην εκάστοτε πρεσβεία ή προξενείο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας και να την παραλάβεις.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το e-resident δεν σου προσφέρει άδεια παραμονής στην Εσθονία, ούτε κοινωνικά δικαιώματα στην χώρα ή οπουδήποτε αλλού. Επίσης δεν προσφέρει Υπηκοότητα, αλλά και καμία προξενική υποστήριξη από την Εσθονία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =