αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣαουδάραβες «αποβιβάζονται» στον Έβρο, θέλουν να καλλιεργήσουν κάνναβη και επενδύουν 12 εκατ. ευρώ

Σαουδάραβες «αποβιβάζονται» στον Έβρο, θέλουν να καλλιεργήσουν κάνναβη και επενδύουν 12 εκατ. ευρώ

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης στο Τυχερό Έβρου, εκδήλωσαν πρόσφατα επιχειρηματίες από την Σαουδική Αραβία.

Συγκεκριμένα, οι Σαουδάραβες ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της ΚοινΣΕπ «ΘΕΟΓΕΝΗΣ», που πραγματοποίησε την πρώτη καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης πανελλαδικά, μίλησαν μαζί του και οι συζητήσεις τους βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση της επένδυσης.

Όπως αναφέρει στο Protothema.gr ο Πρόεδρος της ΚοιΣΕπ Σπύρος Δέδογλου, «πρόσφατα, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από Σαουδάραβες για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Η επένδυση αυτή έχει μεγάλο κόστος, περίπου 12 εκατομμύρια και αφορά την παραγωγή και μεταποίηση του προϊόντος. Έχει γίνει μια επαφή με τον άνθρωπο που τους εκπροσωπεί και περιμένουμε να κάνουμε την οριστική συνάντηση για να προχωρήσουμε. Μας προσέγγισαν γιατί θεώρησαν ότι έχουμε εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες από Ισπανία και Αμερική για την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης».

Η προσπάθεια της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «ΘΕΟΓΕΝΗΣ» ξεκίνησε με την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης και συνεχίζεται σε ερευνητικό και επενδυτικό επίπεδο. Μετά το λάδι κάνναβης, το αλεύρι και τα σαπούνια που παράγει, επόμενος στόχος είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου ελαιουργείου που θα ξεκινάει από την ξήρανση και θα φτάνει στη συσκευασία του λαδιού κάνναβης. Σύμφωνα με την μελέτη που έχει ήδη διαμορφωθεί, θα αναπτυχθεί σε έκταση έως 3.000 στρέμματα με δυνατότητα επέκτασης στα 25.000 στρέμματα, έκταση που αντιστοιχεί και στον σχεδιασμό του εργοστασίου πρώτης επεξεργασίας. «Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, δείχνει ενδιαφέρον στο κομμάτι της επένδυσης για τη μονάδα πρώτης επεξεργασίας. Για το υπόλοιπο αναζητούμε επενδυτές», λέει ο κ. Δέδογλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − eight =