αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣαν ταινία φαντασίας: Ο Jeff Bezos επενδύει σε startup για να φέρει την… αθανασία στον άνθρωπο

Σαν ταινία φαντασίας: Ο Jeff Bezos επενδύει σε startup για να φέρει την… αθανασία στον άνθρωπο

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως είναι πραγματικότητα: Ο Jeff Bezos επενδύει σε startup βιοτεχνολογίας με στόχο να ανακαλύψει το «μυστικό» για την… αθανασία του ανθρώπου.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος ενώνει τις δυνάμεις του με τον 59χρονο Ρώσο επιχειρηματία, Yuri Milner. Οι δυο τους επενδύουν στην startup Altos Labs. Με στόχο να βρουν το «ελιξήριο της νεότητας». Πως; Με τον επαναπρογραμματισμό των κυττάρων, για την ανακάλυψη τεχνικών κατά της γήρανσης.

Ο Bezos αναλαμβάνει σύμβουλος στην επιστημονική ομάδα της «Altos Labs», σύμφωνα με την επιθεώρηση «MIT Technology Review».

Στο πλευρό των δύο επιχειρηματιών βρίσκεται ο Ισπανός βιολόγος, δρ Χουάν Κάρλος Μπελμπόντε, ο οποίος έχει αναπτύξει την τεχνική του Ιάπωνα νομπελίστα, γιατρού Σίνια Γιαμανάκα, σε διάφορα πειράματα. Ο Γιαμανάκα κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής το 2012 για την έρευνά του πάνω στα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS cells, όπως τα βάπτισε), αναπτύσσοντας τη μέθοδο μετατροπής διαφοροποιημένων κυττάρων ενηλίκων σε πολυδύναμα βλαστοκύτταρα.

Η έρευνά του ανακάλυψε ότι, προσθέτοντας τέσσερις συγκεκριμένες πρωτείνες στα κύτταρα, αυτά μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση, με τις ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, που αποτελούν δομικά στοιχεία της νέας ζωής.

Το 2016, ο Ισπανός καθηγητής Μπελμπόντε είχε την ιδέα να εφαρμόσει την τεχνική των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων του Ιάπωνα γιατρού σε τρωκτικά, τα οποία παρουσίασαν σημάδια αντιστροφής της ηλικίας. Μετά το πείραμα, χαρακτήρισε την τεχνική επαναπρογραμματισμού ως ένα πιθανό «ελιξίριο ζωής», όπως γράφει η επιθεώρηση «MIT Technology Review».

H Altos Labs σχεδιάζει να δημιουργήσει Ινστιτούτα στην Καλιφόρνια, την Βρετανία και την Ιαπωνία. Μάλιστα η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια έτσι ώστε να προσελκύσει μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου, για να συμβάλουν στον μεγάλο στόχο. Προσφέροντας μάλιστα και πολύ υψηλούς μισθούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =