αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣαν σε… ταινία: H Citibank έστειλε κατά λάθος 175 εκατ. δολάρια σε fund και οι άλλοι δεν τα επιστρέφουν

Σαν σε… ταινία: H Citibank έστειλε κατά λάθος 175 εκατ. δολάρια σε fund και οι άλλοι δεν τα επιστρέφουν

Η Citibank μεταβίβασε κατά λάθος 175 εκατ. δολάρια στο hedge fund Brigade Capital Management και αντιμετωπίζει πλέον το εξής πρόβλημα: το τελευταίο δεν της τα επιστρέφει.

Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός υπέβαλε αγωγή τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, απαιτώντας την επιστροφή των χρημάτων τα οποία μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς του fund λόγω “λειτουργικού λάθους”.

Όπως αναφέρει στην αγωγή της η Citibank, στην πραγματικότητα ήθελε να μεταβιβάσει στην Brigade Capital περίπου 1,5 εκατ. δολ. ως πληρωμή τόκων για δάνειο το οποίο είχε χορηγήσει το fund στην εταιρεία καλλυντικών προϊόντων Revlon. Τελικώς, απέστειλε από λάθος περίπου 100πλάσιο ποσό από ίδιους πόρους, ενώ και άλλοι πιστωτές της Revlon έλαβαν “παραφουσκωμένα” ποσά συνολικού ύψους 900 εκατ. δολ.

Η Citibank, η οποία λειτουργεί ως διαχειριστής του δανείου της Revlon, υπονοεί στην αγωγή της ότι η Brigade Capital αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα. “Η Brigade υποστηρίζει ότι τα επιπλέον χρήματα που έλαβε από τη Citibank … χρησίμευσαν για την αποπληρωμή της αρχικής λογιστικής κατάστασης της Revlon”, σημειώνεται.

Στην αγωγή περιλαμβάνεται μήνυμα της Brigade Capital στο οποίο αναφέρεται ότι “δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ότι η αποστολή των πόρων έγινε από λογιστικό λάθος”.

Με προσωρινή εντολή του, το δικαστήριο διατάσσει την Brigade Capital είτε να επιστρέψει τα χρήματα είτε να μην τα αποσύρει ή χρησιμοποιήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 31 Αυγούστου.

Η Brigade Capital αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα όταν ερωτήθηκε σχετικά από το δίκτυο CNN Business.

Ζευγάρι από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ διώκεται για υπεξαίρεση, σε περιστατικό που συνέβη το 2019, καθώς ξόδεψε 120.000 δολάρια τα οποία η τράπεζά του είχε εναποθέσει από λάθος στον λογαριασμό του.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − nine =