αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣαν σε ταινία: Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ που έχουν αφήσει άφωνο το ίντερνετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σε ταινία: Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ που έχουν αφήσει άφωνο το ίντερνετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιάζουν βγαλμένα από ταινία. Είναι όμως πραγματικά. Τα ανθρωπόμορφα ρομπότ Ameca της Engineered Arts έχουν αφήσει άφωνους τους χρήστες του ίντερνετ, καθώς οι κινήσεις και οι εκφράσεις τους μοιάζουν… ανατριχιαστικά με του ανθρώπου.

Η βρετανική εταιρία που κατασκευάζει ρομπότ ανάρτησε ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, το οποίο πλέον μετρά σχεδόν 1.5 εκατομμύρια προβολές! Σε αυτό δείχνει για πρώτη φορά το Ameca και ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για CGI, αλλά για το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει πλήρως τη δουλειά της στην επερχόμενη CES 2022 τον επόμενο μήνα και σχεδιάζει το Ameca ως μια πλατφόρμα AI και επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ.

Πολλοί είναι οι χρήστες που σχολίασαν το βίντεο στα social media, άλλοι δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι και άλλοι κάπως… τρομαγμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρήστης του Twitter terrill έκανε τη σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα, με τη χαρακτηριστική φράση «δεν ξέρω φίλε». Η δημοσίευσή του έκανε αμέσως το γύρο του social media και πλέον έχει 24 εκατομμύρια προβολές σε λίγες ώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 4 =