αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣαν σήμερα το 1994 ο Jeff Bezos πόσταρε την πρώτη αγγελία εργασίας για την Amazon- Τι ακριβώς ζητούσε

Σαν σήμερα το 1994 ο Jeff Bezos πόσταρε την πρώτη αγγελία εργασίας για την Amazon- Τι ακριβώς ζητούσε

Πλέον είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Και έχει στα χέρια του την Amazon. Μιλάμε φυσικά για τον Jeff Bezos. Σαν σήμερα το 1994 ο ίδιος πόσταρε την πρώτη αγγελία εργασίας για την Amazon. Τότε ήταν άλλωστε μια περίοδος όπου ο Bezos προσπαθούσε να στελεχώσει το νεοσύστατο project του.

Είναι η αγγελία που θα δεις παρακάτω. Η αγγελία είχε αναρτηθεί σε πλατφόρμα της εποχής. Όπως θα παρατηρήσεις μάλιστα, η Amazon δεν είχε πάρει ακόμα αυτό το όνομα. Αλλά λεγόταν Cadabra- αυτό άλλαξε στην συνέχεια.

Έψαχνε ταλαντούχους προγραμματιστές για την… startup του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτές τις πρώτες προσλήψεις, τις έκανε προσωπικά ο Bezos. Σε αυτόν έφταναν τα βιογραφικά, και έκανε μια προς μια τις job interviews. Κράτησε την ίδια συνήθεια και για αρκετά χρόνια αργότερα.

Δες μια ακόμα φράση: Ο Jeff Bezos έψαχνε ανθρώπους που θα μπορούσαν να βγάλουν την δουλειά στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται… για τους άλλους επαγγελματίες.

Στο τέλος της αγγελίας, υπάρχει μια φράση: Είναι πιο εύκολο να εφεύρεις το μέλλον, από το να το προβλέψεις. Είναι φράση του Alan Kay. Του επιστήμονα που κέρδισε το κορυφαίο βραβείο «Alan Turing» το 2003. Μια φράση με το δικό της νόημα.

On this day in 1994: Jeff Bezos posts the first job ad for Amazon

Gepostet von Alux.com am Samstag, 22. August 2020
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =