αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣήμερα το deadline για να επιλέξουν ασφαλιστική κλίμακα οι αυτοαπασχολούμενοι- Πότε θα βγουν τα ειδοποιητήρια

Σήμερα το deadline για να επιλέξουν ασφαλιστική κλίμακα οι αυτοαπασχολούμενοι- Πότε θα βγουν τα ειδοποιητήρια

Σήμερα 13/3 είναι η τελευταία ημέρα για να δηλώσουν την ασφαλιστική τους κλίμακα οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η διαδικασία γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ολοκληρώνεται σήμερα με επιτυχία στη νέα πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες οι οποίοι, για πρώτη φορά είχαν την δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών που θα πληρώσουν αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής που θα λάβουν.

Αναλυτικότερα, μέχρι σήμερα έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της 5ετιας). Από τους 358.659 ασφαλισμένους περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από την 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη.

Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέγει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική.

Τις επόμενες δύο ημέρες, θα ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ στις 16 Μαρτίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + four =