αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σήμερα, δεν θα μπορούσα να βρω μια δουλειά στην Alibaba»: Απρόσμενη παραδοχή από τον Jack Ma

«Σήμερα, δεν θα μπορούσα να βρω μια δουλειά στην Alibaba»: Απρόσμενη παραδοχή από τον Jack Ma

Ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό της Κίνας, και κατάφερε να χτίσει την Alibaba. Μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες του κόσμου. Και όμως, στην σημερινή εποχή, ο δισεκατομμυριούχος Jack Ma δεν θα μπορούσε να βρει μια θέση εργασίας… μέσα στην Alibaba. Δεν το λέμε εμείς. Το παραδέχτηκε ο ίδιος. Και εξήγησε τι ακριβώς εννοεί.

«Άνθρωποι σαν και εμένα, αν προσπαθούσαν σήμερα να βρουν μια θέση στην Alibaba θα ήταν σχεδόν αδύνατο», τόνισε ο εμβληματικός επιχειρηματίας στο συνέδριο του Forbes Global στη Σιγκαπούρη.

Γιατί; Όπως λέει ο ίδιος, το σημερινό σύστημα μέσα από το οποίο γίνονται οι προσλήψεις στις εταιρίες, δίνει μεγάλη έμφαση στα πτυχία. Έτσι, αν κάποιος δεν έχει πτυχίο ή έχει ένα «αδύναμο» χαρτί, είναι πιθανό να μείνει… στο περιθώριο.

«Οι άνθρωποι σας κρίνουν από το πτυχίο σας», τόνισε ο Jack Ma.

«Θα σκεφτούν: Hey, έχουμε μια ομάδα ανθρώπων από το Χάρβαρντ, έχουμε ανθρώπους από το Στάνφορντ και εσύ προέρχεσαι από το πουθενά», είπε χαρακτηριστικά ο Ma.

Ο Jack Ma φυσικά μιλά και μέσα από την δική του ιστορία. Ο ίδιος δεν ήταν καλός μαθητής. Τον απέρριψαν από το Χάρβαρντ 10 φορές. Τον απέρριψαν από 30 δουλειές. Πήγε να ενταχθεί στην αστυνομία και του είπαν «δεν είσαι αρκετά καλός». «Όταν τα KFC ήρθαν στην πόλη μου στην Κίνα, 24 άνθρωποι πήγαν να πιάσουν δουλειά εκεί. Οι 23 τα κατάφεραν. Ήμουν ο μοναδικός που απορρίφθηκε», έχει πει ε παλαιότερη ομιλία του.

Όπως λέει ο ίδιος πάντως, έχει δει ανθρώπους στον κόσμο της επιχειρηματικότητας που έκαναν σπουδαία καριέρα, παρότι δεν είχαν κάποιο καλό πτυχίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + sixteen =