αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σήκω φύγε, δεν θα σε ασφαλίσω. Θα σε πυροβολήσω»: Εστιάτορας στην Κρήτη απείλησε με όπλο εργαζόμενο όταν του ζήτησε ένσημα

«Σήκω φύγε, δεν θα σε ασφαλίσω. Θα σε πυροβολήσω»: Εστιάτορας στην Κρήτη απείλησε με όπλο εργαζόμενο όταν του ζήτησε ένσημα

Όλο και περισσότερε καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, οι οποίες δείχνουν ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, πίσω από την λάμψη του ελληνικού τουρισμού έχει δημιουργηθεί ένα «σκοτεινό» τοπίο.

Ένα νέο περιστατικό συνέβη στην Κρήτη. Όταν ένας εργαζόμενος εστιατορίου στο Ηράκλειο πήγε να ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να του καταβάλει τα ένσημα για εργασία περίπου τριών μηνών. Τότε ήρθε αντιμέτωπος με την οργή του αφεντικού της οικογενειακής επιχείρησης, ο οποίος σήκωσε το όπλο του, το έδειξε στον υπάλληλο και του είπε, όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος:

“Σήκω φύγε, δεν θα σε ασφαλίσω. Θα σε πυροβολήσω αν ξανάρθεις εδώ”. Ο υπάλληλος τρομαγμένος, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, αποχώρησε και κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της Χερσονήσου και την επόμενη μέρα στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου.

Ο εργαζόμενος είχε πιάσει δουλειά μαζί με άλλους γνωστούς του στις αρχές Μαΐου. Έκαναν λίγο απ’ όλα… ό, τι ζητούσε ο ιδιοκτήτης. Στην αρχή υπέγραψαν ένα έγγραφο με το οποίο έχαναν κάθε δικαίωμα στην αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης. Ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ με σκοπό, όπως είπε, να τους ασφαλίσει. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που ένας εξ αυτών πήγε στο ΙΚΑ και διαπίστωσε ότι δεν είχε μπει κανένα ένσημο.

Όπως λέει επίσης, ο εργοδότης τους έδινε έναντι, άλλοτε 200 άλλοτε 150 ευρώ μετρητά στο χέρι. Σύμφωνα με τις καταγγελίες εκτός από τα ένσημα του χρωστούν μεροκάματα 1.600 ευρώ. Έτσι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σταματήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Για να ακολουθήσει το περιστατικό με την απειλή όπλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − eight =