αρχικηΧωρίς κατηγορίαΣάρωσαν τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το α’ τρίμηνο του 2018

Σάρωσαν τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development το α’ τρίμηνο του 2018

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA του ομίλου Lamda Development προ αποτιμήσεων το α΄ τρίμηνο 2018 εκτινάχθηκαν σε €14 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 44,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2017 ως αποτέλεσμα, αφενός μεν, της εξαγοράς του 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, αφετέρου δε, της νέας επίδοσης ρεκόρ των εμπορικών κέντρων. Εάν δεν είχε προηγηθεί αυτή η εξαγορά το συνολικό EBITDA θα ήταν αυξημένο κατά 6%.

Kατά το α΄ τρίμηνο 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 7,8% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο 2017, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,7% επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της εταιρείας για την παροδική επίπτωση της αποχώρησης εμπόρου λιανικής με σημαντική έκθεση καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα αλλά και της αντοχής που επιδεικνύουν τα εμπορικά κέντρα στο εγχώριο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων προσεγγίζει το 99% με ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Η διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών μας κέντρων σε σύγκριση με την λοιπή αγορά λιανικής επιβεβαιώνεται από την προτίμηση που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό. Οι συνεργάτες μας, έμποροι λιανικής, τυγχάνουν συνεχούς υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες διαφήμισης και επικοινωνίας προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας.

Η λειτουργική κερδοφορία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήλθε στα €7,4 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 4,2%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 5,7% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε αύξηση 4,2%. Η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €4,1 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο 7,9%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 9,1% και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 8,1%. Σε ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2018 ανήλθε σε €4,5 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 7,1%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας αύξηση 9,9% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 11,6%.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =