αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣάλος με πτήση τσάρτερ που ήρθε από τη Σουηδία στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος με πτήση τσάρτερ που ήρθε από τη Σουηδία στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέγα θέμα έχει προκύψει εδώ και λίγη ώρα, καθώς πτήση τσάρτερ έφτασε από την Σουηδία στην Ελλάδα παρά την σχετική απαγόρευση, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega.

Η Σουηδία είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία η Ελλάδα δεν άνοιξε τα σύνορα της. Σύμφωνα με NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) «επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και την Σουηδία».

Ο λόγος είναι η επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση που αντιμετωπίζει η Σουηδία.

Μιλώντας στο κανάλι ο Χάρης Θεοχάρης είπε καταρχάς σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο ότι «δεν απαγορεύεται σε κανέναν τουρίστα να έρθει από τη Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, αυτό που απαγορεύεται προσωρινά, είναι οι απευθείας πτήσεις».

Για τις πτήσεις που λαμβάνουν ειδική άδεια, ξεκαθάρισε ότι «όταν υπάρχουν ειδικές συνθήκες με ειδικές πτήσεις, χορηγούνται και οι ανάλογες ειδικές άδειες από την κυβέρνηση. Σ’ αυτή την πτήση υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι και ήμασταν σε επικοινωνία και με τη σουηδική πρεσβεία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού». Συνεχίζοντας ο υπουργός είπε ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθεί πτήση μάρκετινγκ αν δεν πληρωθούν οι θέσεις στο αεροπλάνο, προσθέτοντας ότι «η πτήση είχε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, για να μπορέσουν να έρθουν δημοσιογράφοι και στελέχη που θα προωθήσουν τη χώρα».

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο πάντως, οι Σουηδοί που έφτασαν στην Ρόδο, ήρθαν για να κάνουν διακοπές, όπως δηλώνουν οι ίδιοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + sixteen =