αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡώτησα το ChatGPT πως να βάλω στην άκρη 1.000 ευρώ. Και μου έδωσε 7 οικονομικές συμβουλές

Ρώτησα το ChatGPT πως να βάλω στην άκρη 1.000 ευρώ. Και μου έδωσε 7 οικονομικές συμβουλές

Όλοι θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα στην εποχή που ζούμε. Φυσικά υπάρχουν οικονομικοί σύμβουλοι που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Υπάρχουν επίσης πολλά εξειδικευμένα sites, YouTube κανάλια και Podasts που μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Αλλά τι λέει η… τεχνητή νοημοσύνη για αυτό; Ανοίξαμε την σχετική συζήτηση με το ChatGPT. Η ερώτηση προς την AI ξεκάθαρη: «Θέλω να μου δώσεις μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσω 1.000 ευρώ».

Φυσικά, το ChatGPT ξεκίνησε άμεσα να παραθέτει τις συμβουλές του. Συγκεκριμένα απάντησε:

Βεβαίως, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να εξοικονομήσετε 1.000 ευρώ:

1.Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό: Συντάξτε μια λεπτομερή λίστα με όλα τα έξοδά σας και δείτε πού μπορείτε να κάνετε περικοπές. Μπορείτε να περιορίσετε τα έξοδά σας για φαγητό, ρούχα, ψυχαγωγία, τηλέφωνο και διασκέδαση, μεταξύ άλλων.

2.Αποφύγετε τα περιττά έξοδα: Σκεφτείτε πριν αγοράσετε κάτι που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Μερικά παραδείγματα είναι η αγορά περιττών ρούχων, αξεσουάρ κλπ.

3.Αναθεωρήστε τις συνδρομές σας: Ελέγξτε τις συνδρομές που πληρώνετε και διακόψτε αυτές που δεν χρειάζεστε πλέον ή μπορείτε να βρείτε μια φθηνότερη εναλλακτική λύση.

4.Ψωνίζετε με σύνεση: Σκεφτείτε πριν αγοράσετε κάτι και συγκρίνετε τις τιμές. Επίσης, χρησιμοποιείστε κουπόνια, προσφορές και άλλες εκπτώσεις που μπορείτε να βρείτε.

5.Μείνετε στο σπίτι και μαγειρέψτε περισσότερο: Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες των δαπανών είναι η τροφή. Μαγειρέψτε στο σπίτι περισσότερο και αποφύγετε τα fast food και τα εστιατόρια, τα οποία είναι συνήθως ακριβά.

6.Χρησιμοποιήστε τα μέσα μεταφοράς: Αντί να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας καθημερινά, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου είναι δυνατόν. Αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα σε καύσιμα, συντήρηση αυτοκινήτου και έξοδα για πάρκινγκ.

7.Επενδύστε σε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις: Αν έχετε ακριβά χόμπι ή συνήθειες, σκεφτείτε να βρείτε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις, όπως να ασκείστε στο σπίτι αντί για το γυμναστήριο ή να παίζετε παιχνίδια στο σπίτι αντί να πηγαίνετε στον κινηματογράφο.

Συνεχίσαμε την συζήτηση, θέλοντας να βάλουμε και ένα χρονικό πλαίσιο. «Αν ακολουθήσω αυτές τις συμβουλές, σε πόσο χρονικό διάστημα θα έχω βάλει στην άκρη 1.000 ευρώ;», ρώτησα. Και εδώ η AI έδωσε την απάντηση της μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα απάντησε:

Η χρονική διάρκεια που θα χρειαστεί για να εξοικονομήσετε 1.000 ευρώ εξαρτάται από τα πολλά στοιχεία όπως η αρχική σας οικονομική κατάσταση, η αποφασιστικότητά σας να ακολουθήσετε τις συμβουλές και η διάρκεια του χρόνου κατά τον οποίο θα εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές.

Ωστόσο, αν υποθέσουμε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου 100 ευρώ το μήνα χρησιμοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα χρειαστείτε περίπου 10 μήνες για να βάλετε στην άκρη το ποσό των 1.000 ευρώ. Φυσικά, αυτό είναι μόνο μια εκτίμηση και ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να εξοικονομήσετε αυτό το ποσό μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με την προσωπική σας κατάσταση.

Τι λέτε, θα ξεκινήσετε να εφαρμόζετε τις συμβουλές της AI;

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζήτησα από το ChatGPT να μου προτείνει τρόπους για να επενδύσω 500 ευρώ και να βγάλω όσα περισσότερα χρήματα γίνεται. Και απάντησε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 9 =