αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΡώτησαν τον Elon Musk στο Twitter και απάντησε: Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να δουλέψεις στην Tesla

Ρώτησαν τον Elon Musk στο Twitter και απάντησε: Δεν χρειάζεσαι πτυχίο για να δουλέψεις στην Tesla

Για όσους παρακολουθούν τον Elon Musk, η άποψη του για τα πτυχία είναι λίγο- πολύ γνωστή: Σύμφωνα με τον διάσημο δισεκατομμυριούχο, τα «χαρτιά» δεν κάνουν τη διαφορά. Τώρα κάποιος ρώτησε στο Twitter τον Musk, για το αν έχει ακόμα την ίδια γνώμη. «Ακόμα πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται κάποιος πτυχίο;» ρώτησε ένα χρήστης τον Musk, κατά την διάρκεια ενός ιντερνετικού διαλόγου. «Ναι», ήταν η μονολεκτική απάντηση του επιχειρηματία. Σχετικά με το αν μπορεί να δουλέψει κάποιος στην Tesla, χωρίς πτυχίο.

Πριν λίγα χρόνια, ο Musk είχε εξηγήσει την οπτική του. «Δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου. ‘Η ακόμα απολυτήριο λυκείου» είπε ο Elon Musk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως προσλαμβάνει ανθρώπους.

Όπως σημείωσε, το ότι έχει κάποιος ένα χαρτί, μπορεί όντως να είναι η απόδειξη ότι έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. «Άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Larry Ellison και ο Steve Jobs, δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αλλά αν είχες την ευκαιρία να τους προσλάβεις, θα ήταν μια καλή ιδέα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Musk.

Άρα αυτό που κοιτάς είναι τις ικανότητες που έχει κάποιος πάνω στην δουλειά και τι αποδείξεις διαθέτει για αυτές. Αν υπάρχει ένα ιστορικό που αποδεικνύει κάτι τέτοιο, τότε εκτιμάς ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε μέλλον, όπως εξηγεί ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX και SolarCity.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 12 =