αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΡώτησαν τον Elon Musk και απάντησε: «Οι 5 συμβουλές μου για τους νέους που θέλουν να πετύχουν»

Ρώτησαν τον Elon Musk και απάντησε: «Οι 5 συμβουλές μου για τους νέους που θέλουν να πετύχουν»

Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με όσα κάνει, ο Elon Musk είναι σίγουρα ένα από τα business πρόσωπα που τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα το 2021. Είναι αυτή την στιγμή ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla και η SpaceX. Λέει ότι θέλει να πάει τον άνθρωπο στον πλανήτη Άρη- μένει να δούμε αν θα το καταφέρει και αυτό.

Ενώ πολλές φορές καταφέρνει να γίνεται… viral με τα απρόσμενα tweets που κάνει.

Τώρα, σε συνέντευξή του στο «Lex Fridman Podcast», ρωτήθηκε για τις συμβουλές που θα έδινε σε μαθητές ή φοιτητές που θέλουν να φτάσουν στην επιτυχία και θέλουν να έχουν ένα θετικό αποτύπωμα στον κόσμο. Εδώ είναι οι 5 συμβουλές του Elon Musk:

Να είστε χρήσιμοι 

«Κάντε πράγματα που είναι χρήσιμα στους συνανθρώπους σας, στον κόσμο», τόνισε. «Είναι δύσκολο να είσαι χρήσιμος – πολύ δύσκολο», παραδέχθηκε. Ενώ πρόσθεσε ότι εάν κάποιος ζει μία χρήσιμη ζωή, τότε είναι μία ζωή που αξίζει να τη ζήσεις. 

Να συνεισφέρετε στην κοινωνία 

Ο καθένας θα πρέπει να συνεισφέρει στην κοινωνία περισσότερα από όσα καταναλώνει, σύμφωνα με τον Musk. «Προσπαθήστε να έχετε μία θετική συνεισφορά στην κοινωνία. Αυτός είναι ένας στόχος», είπε. Και πρόσθεσε ότι σέβεται πολύ «κάποιον που κάνει μία έντιμη δουλειά». 

Μην προσπαθείτε… να είστε ηγέτες 

«Πολλές φορές, οι άνθρωποι τους οποίους θέλεις για ηγέτες είναι εκείνοι που δεν θέλουν να είναι ηγέτες», εξήγησε. Και κάλεσε τους νέους να μην προσπαθούν να ηγούνται μόνο για να ηγηθούν. 

Να διαβάζετε βιβλία  και να μαζεύετε πληροφορίες 

Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι διάβαζε την εγκυκλοπαίδεια όταν ήταν παιδί. «Θα ενθάρρυνα τον κόσμο να διαβάζει πολλά βιβλία. Προσπαθήστε να λαμβάνετε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορείτε και προσπαθήστε να αναπτύξετε καλές γενικές γνώσεις, ώστε να έχετε μια γενική βάση στο πεδίο της γνώσης», είπε. 

Μιλήστε με κόσμο 

«Μιλήστε με κόσμο από διαφορετικές σκοπιές της ζωής και διαφορετικές βιομηχανίες και επαγγέλματα και ικανότητες. Μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα», είναι η τελευταία συμβουλή του διάσημου επιχειρηματία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να ξεκινήσεις να επενδύεις στο real estate: Εξηγεί ο 25χρονος που έχει πέντε ακίνητα 9,4 εκατ. δολαρίων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − eight =