αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ρεπό στη μέση της εβδομάδας»: 4 μικρές αλλαγές που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό

«Ρεπό στη μέση της εβδομάδας»: 4 μικρές αλλαγές που θα σε κάνουν πιο παραγωγικό

Όλοι έχουμε τις ίδιες ώρες μέσα στην ημέρα. Αλλά αυτό που μετράει είναι πιο αξιοποιούμε την εργάσιμη ημέρα και την εργάσιμη εβδομάδα μας συνολικά. Παρακάτω θα δεις 4 μικρές αλλαγές που μπορούν να σε κάνουν πιο παραγωγικό, όπως τις διαβάσαμε στο Thrive Global Greece.

Απόφυγε το multitasking

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ταυτόχρονη ενασχόληση με δύο ή τρία πράγματα μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν περισσότερα πράγματα πιο σύντομα. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, το multitasking στην πραγματική του διάσταση δεν είναι καν δυνατό. Ο εγκέφαλός μας εναλλάσσεται από τη μία δουλεία στην άλλη πολύ γρήγορα. Αυτό μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσής μας και καταλήγουμε τελικά να δαπανούμε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την ίδια δουλειά. Επιπλέον, το multitasking μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στη βραχυπρόθεσμη, όσο και στην μακροπρόθεσμη μνήμη μας.

Οπότε, κατάνειμε το χρόνο σου σε μία δουλειά κάθε φορά και απόφυγε το multitasking. Για παράδειγμα, έλεγξε τα mail σου μόνο αφού ολοκληρώσεις τη δουλειά σου ή πριν ξεκινήσεις και μην ελέγχεις τις ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης κάποιας υποχρέωσης.

Μπλόκαρε τις ειδοποιήσεις από τα social media στο κινητό και στον υπολογιστή σου

Με δεδομένο ότι το multitasking μειώνει την αποδοτικότητα, το μπλοκάρισμα των ειδοποιήσεων από τα social media, ενώ δουλεύεις, είναι υποχρεωτικό. Η ανάγνωση ενός απλού μηνύματος μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύωρη συζήτηση, ενώ η ανανέωση του facebook status μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σπατάλη 2 ωρών. Στα smartphones μας υπάρχουν άπειρες εφαρμογές που διεκδικούν την προσοχή μας. Όλες αυτές μπορούν να διασπάσουν την προσοχή σου και να σπαταλήσουν τον χρόνο σου. Μπλόκαρε τις ειδοποιήσεις ή βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, όταν θέλεις πραγματικά να συγκεντρωθείς σε κάτι. 

Για να ενισχύσεις την αποδοτικότητά σου κάνε μικρά διαλείμματα στο γραφείο και βάλε την κίνηση στην καθημερινότητά σου.

Αύξησε την κίνησή σου

Η δουλειά υποχρεώνει τους περισσότερους από εμάς να καθόμαστε κατά τη διάρκεια της μέρας. Η καθιστική ζωή όμως μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και τον εγκέφαλό μας. Η κίνηση, λοιπόν, είναι απαραίτητη για να διατηρούμε την ιδανική ροή αίματος τόσο στο σώμα, όσο και στον εγκέφαλό μας, καθώς η αυξημένη κινητικότητα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, την προσοχή, ακόμα και την ταχύτητα σκέψης, ο συνδυασμός των οποίων μπορεί να έχει μία σημαντική επίδραση στην αποδοτικότητά μας.

Στην προσπάθειά σου, λοιπόν, να ενισχύσεις την αποδοτικότητά σου κάνε μικρά διαλείμματα στο γραφείο και βάλε την κίνηση στην καθημερινότητά σου. Κάνε ένα walking meeting αντί για ένα συνηθισμένο, πήγαινε μία ολιγόλεπτη βόλτα γύρω από το γραφείο ή σε ένα κοντινό πάρκο. 

Πάρε ρεπό στη μέση της εβδομάδας

Όλοι σχεδιάζουμε να πετύχουμε κάποιους στόχους κάθε εβδομάδα. Αλλά κάπου στην πορεία μπορεί να χάσουμε τον έλεγχο των υποχρεώσεων και των στόχων που είχαμε στο μυαλό μας. Οπότε, αν κάποιες φορές νιώθεις έτσι πάρε ένα ρεπό, κατά προτίμηση την Τετάρτη, για να σκεφτείς τι έκανες και τι θέλεις να κάνεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αυτός ο χρόνος, αν τον εκμεταλλευτείς σωστά, θα σου επιτρέψει να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να εστιάσεις στην αποδοτικότητά σου. Έτσι, στο τέλος της εβδομάδας, θα είσαι ακόμα συγκεντρωμένος στους στόχους σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =