αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΡεκόρ πωλήσεων για τα McDonald’s στην Ελλάδα και άνοιγμα νέων καταστημάτων

Ρεκόρ πωλήσεων για τα McDonald’s στην Ελλάδα και άνοιγμα νέων καταστημάτων

Έχουν περάσει σχεδόν 28 χρόνια από την ημέρα που άνοιξε το πρώτο McDonald’s στην Ελλάδα, στην πλατεία Συντάγματος. Από τότε η κορυφαία αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο γνώρισε τα πάνω και τα κάτω της στην ελληνική αγορά με την σημερινή περίοδο να δείχνει ότι η είναι η καλύτερη της. Από μία επιθετική αρχική πορεία πέρασε στην συνέχεια στην αναδίπλωση και το τελευταίο διάστημα γνωρίζει ξανά ημέρες δόξας. Κομβικό σημείο ήταν η πώληση των δραστηριοτήτων της McDonald’s στην χώρα μας στην μαλτέζικη Premier Capital στις αρχές της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Premier Capital Hellas (σ.σ. των δραστηριοτήτων δηλάδη της McDonald’s στην χώρα μας) το 2018 οι πωλήσεις έσπασαν το φράγμα των 30 εκατ. ευρώ (σ.σ. ήταν 29,1 εκατ. ευρώ το 2017) φθάνοντας τα 33,1 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση της τάξης του 14%.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα σε επίπεδο αποτελεσμάτων προ φόρων. Αυτά διαμορφώθηκαν σε κέρδη 491 χιλ. ευρώ έναντι επίσης κερδών 144χιλ. ευρώ το 2017. Για να έχουμε την μεγάλη εικόνα το 2010 οπότε και έγινε η αλλαγή σκυτάλης στα διοικητικά της McDonald’s Hellas οι συσσωρευμένες ζημίες ήταν της τάξης των 85 εκατ. ευρώ ενώ σήμερα είναι κάτω από 2 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η McDonald’s διαθέτει 24 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με τα δύο από αυτά να έχουν ανοίξει μέσα στο 2019. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται να προστεθούν άλλα δύο ενώ σε βάθος τριετίας η διοίκηση ανεβάζει το σύνολο των νέων καταστημάτων σε εννέα. Η δημιουργία νέων καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα και την αύξηση των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 2018 απασχολούνταν 660 άτομα έναντι 630 το 2017. Στο τέλος της φετινής χρονίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα υπερβαίνουν τους. 700.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερη του δήλωση ο Victor Tedesco, Managing Director της Premier Capital plc στα επόμενα τρία χρόνια, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 250 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 5 =