αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡεκόρ καταγράφει η Πορτογαλία με πάνω από 8 εκατ. τουρίστες το α’ εξάμηνο!

Ρεκόρ καταγράφει η Πορτογαλία με πάνω από 8 εκατ. τουρίστες το α’ εξάμηνο!

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Πορτογαλία ξεπέρασε τα 8 εκατομμύρια την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, καθιστώντας το διάστημα αυτό το καλύτερο πρώτο εξάμηνο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι σχεδόν 8,2 εκατ. ξένοι έμειναν σε πορτογαλικά ξενοδοχεία την περίοδο αυτή, συγκριτικά με 6,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα και 7,4 εκατ. τους πρώτους έξι μήνες του 2019, μιας χρονιάς ρεκόρ για τον τουρισμό πριν η πανδημία της COVID-19 πλήξει τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο το 2020.

Ο τουρισμός, βασικός κινητήριος παράγοντας της πορτογαλικής οικονομίας, αντιστοιχούσε περίπου στο 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος πριν από την πανδημία.

Οι επισκέπτες από τη Βρετανία αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος των συνολικών αφίξεων το πρώτο εξάμηνο, με πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, ενώ ακολουθούν οι αγορές της Ισπανίας και των ΗΠΑ.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι ο κλάδος των ξενοδοχείων κατέγραψε 13,6 εκατ. πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων ταξιδιωτών, το πρώτο εξάμηνο, με τα συνολικά έσοδα για τα ξενοδοχεία να αυξάνονται κατά 32% σε ετήσια βάση στα 2,5 δισ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + one =