αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡεκόρ εξαγωγών για τα ελληνικά ακτινίδια και μανταρίνια

Ρεκόρ εξαγωγών για τα ελληνικά ακτινίδια και μανταρίνια

Σε αντίθεση με άλλους κλάδους στους οποίους οι επιπτώσεις του κορονοϊού είναι δραματικές με τις εξαγωγές να έχουν «παγώσει», οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών καταγράφουν την ίδια περίοδο ρεκόρ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS μέχρι τις 2 Απριλίου, οι εξαγωγές ακτινιδίων ανέρχονταν σε 156.350 τόνους έναντι 119.772 πέρσι.

Ήδη καταγράφεται ρεκόρ όλων των εποχών έχοντας υπερβεί το προηγούμενο ρεκόρ των 154 χιλ. τόνων τόσο σε όγκο αλλά και αξία, της περιόδου 2017- 2018.

Σημειώνεται πως περίπου το 60% της ετήσιας παραγωγής εξάγεται, κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία. Από τις τρίτες χώρες ανοδικά κινούνται οι εξαγωγές σε Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ, Καναδά, Ουκρανία, Τουρκία και Αίγυπτο.

Ρεκόρ καταγράφεται και στις εξαγωγές μανταρινιών οι οποίες ανέρχονται σε 114.670 τόνους έναντι 99.309 πέρσι.

Την ίδια περίοδο οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών, αγγουριών και μήλων συνεχίζονται με αυξημένους για την εποχή ρυθμούς και αυξημένα ποσοστά έναντι αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 13 =