αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΡεκόρ για την Apple με τζίρο ύψους 89.6 δισ. δολαρίων

Ρεκόρ για την Apple με τζίρο ύψους 89.6 δισ. δολαρίων

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο συνεχίζει να σπάει κάθε τρίμηνο που περνά η Apple. Η εταιρεία ανακοίνωσε τζίρο ύψους $89.6 δισ. για το τρίμηνο που έκλεισε στις 27 Μαρτίου 2021 και το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 54% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Η τεράστια αύξηση οφείλεται κατά πολύ στις πωλήσεις των iPhone (όχι μόνο της σειράς 12, αλλά και των μοντέλων 11, XR και SE2), καθώς η Apple “έβγαλε” $47.9 δισ. μόνο από αυτά (πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν στα $29 δισ.). Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντική και η αύξηση στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac ($9.1 δισ. τζίρος), με τους αναλυτές να την αποδίδουν στα νέα μοντέλα με επεξεργαστές M1. Φυσικά, από την εξίσωση δεν λείπουν τα έσοδα από τις υπηρεσίες, με τα iCloud, Apple Music, Apple TV+ και Apple Fitness+ να καταγράφουν συνολικό τζίρο ύψους $16.9 δισ.

Με αυτά τα νούμερα δεν προκαλεί πλέον καμία εντύπωση το γεγονός ότι η Apple σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από $430 δισεκατομμύρια μέσα στην επόμενη πενταετία στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, μάλιστα, εκτιμά πως μέσα στο τρέχον τρίμηνο θα παρουσιάσει και πάλι εξίσου υψηλό τζίρο, αν και περιμένει μια μείωση $3-4 δισ. λόγω των προβλημάτων στην παραγωγή που προέκυψαν από την έλλειψη επεξεργαστών (και όχι μόνο).

Πηγή: techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + ten =