αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡίχνουν πρόστιμα που ξεπερνούν ακόμα και τα 400.000 ευρώ στους πυρόπληκτους στο Μάτι

Ρίχνουν πρόστιμα που ξεπερνούν ακόμα και τα 400.000 ευρώ στους πυρόπληκτους στο Μάτι

Ένα ιδιαίτερο σκηνικό φαίνεται πως έχει στηθεί στο Μάτι, περίπου 9 μήνες μετά την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε εκεί. Ενώ η οικονομική βοήθεια, σε αρκετές περιπτώσεις, μένει στα χαρτιά, φαίνεται ότι οι κάτοικοι που επλήγησαν έρχονται αντιμέτωποι τώρα και με ένα ακόμα πρόβλημα: Τα βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, μετά τη φωτιά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας πολιόρκησαν το Μάτι για να διαπιστώσουν κατόπιν εορτής τη νομιμότητα των κτισμάτων.

Σε τμήμα της περιοχής υπήρχε ρέμα, σύμφωνα με τους πολεοδόμους, που επιβάλλουν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των σπιτιών ανάλογα με την απόσταση από την κοίτη του ρέματος. Οι ίδιοι οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι επισήμως δεν υπάρχει ρέμα, αφού ουδέποτε οριοθετήθηκε, και προσφεύγουν μαζικά στη Δικαιοσύνη πετυχαίνοντας ο ένας μετά τον άλλο αναστολή της καταβολής των χρημάτων που τους έχουν καταλογιστεί.

Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παλλήνης που φέρνει στο φως ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αφορούν μεγάλα εφάπαξ ποσά, ενώ καταλογίζεται και ένα επιπλέον ποσό για κάθε χρόνο. Τα ποσά -που αφορούν περίπου 70 σπίτια- σε κάποιες περιπτώσεις είναι κοντά στις 150.000, σε άλλες κοντά στις 250.000, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, υπάρχουν και πρόστιμα που ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eleven =