αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πώς ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στο διάστημα;»: Οι πολύ ζόρικες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις, αν θες να δουλέψεις στη SpaceX

«Πώς ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στο διάστημα;»: Οι πολύ ζόρικες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις, αν θες να δουλέψεις στη SpaceX

Είναι η εταιρία που θέλει να πάει τον άνθρωπο στον Άρη. Και ίσως τα καταφέρει. Μιλάμε για την SpaceX. Τι χρειάζεται όμως να κάνεις, αν θέλεις να εργαστείς στην εταιρία του Elon Musk; Οκ, καταρχήν πρέπει να φτάσεις στην Job Interview- κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αφού υπάρχει πληθώρα βιογραφικών που καταφτάνουν στον τεχνολογικό γίγαντα.

Αν καταφέρει το βιογραφικό σου να ξεχωρίσει, τότε θα φτάσεις στην συνέντευξη η οποία επίσης δεν είναι εύκολη. Το Askmen.com έκανε ένα ψάξιμο, και παρουσιάζει μερικές πολύ ζόρικες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις εκεί.

«Τι είναι τα σύνθετα υλικά;»

«Ποιο είναι το μέγεθος ενός ακέραιου αριθμού σε ένα 32μπιτο σύστημα;»

«Ας πούμε ότι έχετε μεταβλητή ‘var’ που έχει εκχωρηθεί ως ‘2’. Τι θα εμφανιστεί εάν εκτυπώσετε το ‘var ++’; Εάν εκτυπώσετε ‘++ var’ στην επόμενη γραμμή, τι θα εμφανιστεί; Ποια είναι η τελική τιμή του ‘var’;»

«Τι είναι ένας μηδενικός δείκτης;»

«Εάν έχετε ένα μεγάλο, βαρύ αντικείμενο που κινείται πολύ, πολύ γρήγορα, πώς μπορείτε να το επιβραδύνετε με ασφάλεια;»

«Φανταστείτε μια δοκό προβόλων σταθερή στο ένα άκρο με μάζα = m και μήκος = L. Αν η δέσμη αυτή υπόκειται σε δύναμη αδράνειας και ομοιόμορφα κατανεμημένο φορτίο = w, ποια είναι η στιγμή που υπάρχει σε μήκος L / 4? »

«Πώς θα μπορούσατε να συνδέσετε ένα ευαίσθητο όργανο σε μια κουνιστή επιφάνεια;»

«Μία πλευρά μιας δέσμης συνδέεται με έναν τοίχο και η άλλη είναι ελεύθερη. Αν εφαρμοστεί μια δύναμη, πού θα σπάσει και τι θα πρέπει να γνωρίζεις για να καθορίσεις τη δύναμη που θα σπάσει τη δέσμη;».

«Τι συμβαίνει όταν τρέχετε ένα υψηλό ρεύμα (σημειακή συγκόλληση) μέσω ενός τεμαχίου νικελίου που αγγίζει ένα χάλκινο κομμάτι;».

«Περιγράψτε τη διαδικασία σχεδιασμού μιας σειράς σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα σύστημα ταχείας τροφοδοσίας για έναν κινητήρα πυραυλοκινητήρων υγρού καυσίμου. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλάβατε ποιες εξισώσεις θα ήταν καλύτερο για τη συγκεκριμένη περίπτωση για τους υπολογισμούς πίεσης υγρού και τις διαρθρωτικές εκτιμήσεις».

«Πώς ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στο διάστημα; Ποιος είναι ο βασικός σας περιοριστικός παράγοντας;».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 5 =