αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς να στείλετε μηνύματα από οποιαδήποτε συσκευή σας, μέσω Android Messages

Πώς να στείλετε μηνύματα από οποιαδήποτε συσκευή σας, μέσω Android Messages

Η Google τώρα σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε μηνύματα από άλλες συσκευές σας, με τη βοήθεια της εφαρμογής μηνυμάτων Android Messages.

Η δυνατότητα δίνει στους χρήστες πολύ μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή του τρόπου και του πού μπορούν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Εφ’ όσον το smartphone Android είναι ενεργοποιημένο, μπορείτε να στείλετε κείμενο από επιτραπέζιο υπολογιστή ή ακόμα και από άλλες φορητές συσκευές – συμπεριλαμβανομένων προϊόντων iOS όπως ένα iPad εάν ανοίξετε το Safari. Εκτός από το κείμενο, μπορείτε επίσης να στείλετε emoji, αυτοκόλλητα και εικόνες μέσω του ιστού.

Η χρήση των Android Messages στον ιστό απαιτεί τη χρήση της εφαρμογής ως κύρια εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων στο τηλέφωνό σας. Με τον παρακάτω τρόπο, η ρύθμιση είναι αρκετά απλή.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του Android Messages στο τηλέφωνό σας.

2. Μεταβείτε στη διεύθυνση messages.android.com στη συσκευή από την οποία θέλετε να στείλετε μήνυμα κειμένου. Θα δείτε έναν μεγάλο κωδικό QR στη δεξιά πλευρά αυτής της σελίδας.

3. Ανοίξτε τα Android Messages στο smartphone σας. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κάθετες κουκκίδες στο επάνω μέρος και στην άκρη δεξιά. Θα πρέπει να δείτε μια επιλογή «Μηνύματα για web» μέσα σε αυτό το μενού.

4. Πατήστε «QR code scanner» και δείξτε την κάμερα του τηλεφώνου σας στον κωδικό QR στην άλλη σας συσκευή. Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, το τηλέφωνό σας θα δονείται και οι δύο συσκευές θα συνδεθούν. Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι οι συζητήσεις σας εμφανίζονται στην αριστερή στήλη του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Η Google λέει ότι «τα νήματα συνομιλιών, οι επαφές και άλλες ρυθμίσεις θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται στην κρυφή μνήμη στο πρόγραμμα περιήγησής σας.»

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πραγματικές συνομιλίες με κείμενο είναι κρυπτογραφημένες.

Google

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία QR, μπορείτε να διατηρήσετε τον υπολογιστή σας σε σύζευξη με το τηλέφωνό σας ενεργοποιώντας το «Θυμηθείτε αυτόν τον υπολογιστή». Πιθανότατα θα υπάρχει ένα αναδυόμενο ερώτημα εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την έκδοση ιστού των Android Messages.

Εάν δε το δείτε, απλώς μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων, στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από την έκδοση ιστού του Andrοid Messages κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στα δεξιά του «Μηνύματα».

Να σημειώσουμε ότι συστήνεται να μη το ενεργοποιήσετε εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή, στον οποίο μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση άλλα άτομα.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =