αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠώς μπορείς να βρεις την αντικειμενική αξία του ακινήτου σου με ένα κλικ

Πώς μπορείς να βρεις την αντικειμενική αξία του ακινήτου σου με ένα κλικ

Εύκολα και ηλεκτρονικά μπορείς να βρεις πλέον την αντικειμενική αξία του ακινήτου σου. Τι πρέπει να κάνεις:

  • Μπες στην ιστοσελίδα valuemaps.gov.gr.
  • Βάλε στο κουτάκι πάνω αριστερά τη διεύθυνση του ακινήτου που σε ενδιαφέρει ή τον Τ.Κ. πχ Τήνου 4 Αθήνα και πάτησε τον μεγεθυντικό φακό ή enter.
  • Θα βγει στον χάρτη η θέση του ακινήτου και ένα παράθυρο με περισσότερα αποτελέσματα.
  • Πατάς επάνω και σου βγάζει την αντικειμενική αξία/ τμ και άλλες πληροφορίες.
  • Πατάς πάνω δεξιά το σήμα του Ευρώ (€) και εισάγεις τα απαραίτητα στοιχεία του ακινήτου.
  • Μπορείς να αλλάξεις τη ζώνη ανάλογα με την αναπροσαρμογή του 2018 ή την αναπροσαρμογής του 2021 χρησιμοποιώντας το σχετικό κουμπί αριστερά.
  • Η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Αν επιλέξεις μια ζώνη σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, τότε θα βγει ένα παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας. Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη. 

Οι τιμές ζώνης, που βλέπεις σε κάθε επίπεδο ζώνης, αναφέρονται στην αξία νεόδμητου ακινήτου πρώτου ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο. Για να υπολογίσεις την τρέχουσα αντικειμενική αξία του ακινήτου σου, επίλεξε την πρόσοψη και συμπλήρωσε τα αναγκαία στοιχεία (είδος ακινήτου, πρόσοψη, παλαιότητα, όροφος, επιφάνεια σε τ.μ., κτλ.). 

Οι κυκλικές ζώνες είναι με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί χρώμα (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (€/τ.μ.). 

Η υπηρεσία αυτή είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και θα ενημερώνεται σταδιακά. Σύντομα τα υπουργεία Οικονομικών – Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα αναβαθμίσουν το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων εισάγοντας και νέα δεδομένα, όπως τους συντελεστές δόμησης της πολεοδομίας και τους συντελεστές εμπορικότητας, καθώς και τα υπόλοιπα έντυπα προσδιορισμού αντικειμενικής αξίας ακινήτου, οπότε θα γίνεται αυτόματα ο υπολογισμός της αξίας των ακινήτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seventeen =