αρχικηVIRALΠώς θα πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα- Aνοιξε η πλατφόρμα

Πώς θα πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα- Aνοιξε η πλατφόρμα

Οσοι επιθυμούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τις οποίες έχουν καταθέσει ψηφιακά, θα μπορέσουν ακόμα και για τον Μάιο να τις λάβουν, καταβάλλοντας τόσα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας όσοι οι μήνες που θέλουν να επαναφέρουν σε κυκλοφορία το όχημά τους.

Η ρύθμιση που κατατέθηκε με τη μορφή τροπολογίας στη Βουλή προβλέπει μόνο τη διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ενώ άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. Το φθινόπωρο αναμένονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2025, σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα προσαυξήσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, το οποίο είναι ενδεικτικό της νέας φιλοσοφίας και όχι απαραίτητα του ύψους των τελικών προσαυξήσεων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ορίζει ότι για πληρωμή των τελών τον Ιανουάριο κάθε έτους θα επιβάλλεται προσαύξηση 25%, τον Φεβρουάριο 50% και από τον Μάρτιο, τα τέλη θα επιβάλλονται διπλά.

Μέχρι τώρα, εκπρόθεσμη πληρωμή μετά την καταληκτική ημερομηνία (31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το νόμο, τέλος Φεβρουαρίου μετά από παρατάσεις τα τελευταία χρόνια) οδηγεί σε πρόστιμο ισόποσο με το ύψος των ετήσιων τελών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =