αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς θα εντοπίζεις τους ψεύτικους followers στο Instagram

Πώς θα εντοπίζεις τους ψεύτικους followers στο Instagram

Είναι λίγο- πολύ γνωστό ότι πλέον αρκετοί influeners (και όχι μόνο) έχουν ένα ποσοστό ψεύτικων ακολούθων στα social media.

Αλλά πως μπορείς να εντοπίσεις τέτοια accounts; Όπως εξηγεί το esquire, αν κάποιος κάνει μαζεμένα like σε μια σειρά από τυχαίες φωτογραφίες σου ή αφήνει γενικά σχόλια κάτω από αυτές, το πιο πιθανό να είναι fake account. Το ίδιο ισχύει για προφίλ που ακολουθούν χιλιάδες λογαριασμούς αλλά τα ακολουθούν ελάχιστοι ή για λογαριασμούς που φαίνεται να έχουν μείνει αδρανείς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν όμως και πιο “έξυπνοι” ψεύτικοι λογαριασμοί, που λειτουργούν σαν να είναι αληθινοί, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες άλλων χρηστών. Αν, λοιπόν, κάτι σου φανεί ύποπτο, μπορείς να κάνεις αναζήτηση μέσω εικόνας στο Google για πανομοιότυπες φωτογραφίες και, βάσει των αποτελεσμάτων, να τσεκάρεις το αν έχουν κλαπεί από κάποιο άλλο πρόσωπο.

Τέλος, υπάρχουν μερικές ακόμα κατηγορίες ψεύτικων προφίλ. Αυτά που έχουν φωτογραφίες διαφορετικών ατόμων, αυτά που υπόσχονται μεγάλες εκπτώσεις για να σε κάνουν να πατήσεις σε επικίνδυνα links και εκείνα που δεν έχουν ούτε φωτογραφίες, ούτε posts ή το όνομά τους είναι κάτι του τύπου @neoklisbigboy666888999.

Βέβαια, να το πούμε και αυτό, μπορεί να υπάρχει κάποιος λογαριασμός που να τηρεί κάποιο ή περισσότερα από τα προαναφερθέντα κριτήρια και να μην είναι ψεύτικος, απλώς να ανήκει σε κάποιον χρήστη παντελώς άσχετο με το Instagram.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος έχει πολλούς fake followers

Αν κάποιος έχει πάρα πολλούς followers αλλά οι φωτογραφίες του παίρνουν, αναλογικά, λίγα likes, το πιο πιθανό είναι, στην πραγματικότητα, πολλοί από τους ακολούθους του να αποτελούν ανενεργά bots.

Αν θέλεις να γίνεις Insta-star αυτό που σε συμβουλεύουμε είναι να μην εμπλακείς ποτέ με αγοραπωλησίες ακολούθων, καθώς δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα ουσιαστικό στον λογαριασμό σου. Αντί αυτής της τακτικής, προσπάθησε να αυξήσεις το following σου οργανικά, μέσω του πρωτότυπου και ποιοτικού content που ανεβάζεις.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 6 =