αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πώς θα δοκιμάζατε μια τοστιέρα;»: 5 εντελώς ασυνήθιστες ερωτήσεις που κάνει η Apple στις job interviews

«Πώς θα δοκιμάζατε μια τοστιέρα;»: 5 εντελώς ασυνήθιστες ερωτήσεις που κάνει η Apple στις job interviews

Στις συνεντεύξεις που γίνονται από διάφορες εταιρείες και δουλειές, όταν είναι να προσλάβουν νέους εργαζόμενους, οι ερωτήσεις είναι πάνω – κάτω γνωστές, αφού συνήθως γίνεται μία συζήτηση περί βιογραφικού, προσόντων, αρμοδιοτήτων, απαιτήσεων, παροχών.

Κάποιες εταιρείες – κολοσσοί, όμως, όπως είναι η Google, η Apple, το Facebook ή η Amazon, διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες.

Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό πως η Google τείνει να ρωτά πολύ παράξενα πράγματα τους υποψήφιους που πηγαίνουν στις συνεντεύξεις, σαν να προσπαθεί να δει την κριτική τους σκέψη, τη συλλογιστική τους διαδικασία και τον τρόπο που θα έλυναν ένα πρόβλημα.

Παρόμοια τακτική ακολουθεί και η εταιρεία Apple, η οποία κάνει στους υποψήφιους υπαλλήλους στις συνεντεύξεις μερικές αδιανόητες και απροσδόκητες ερωτήσεις! Μπορεί κάποιες να φαίνονται πολύ απλές και αυτονόητες, αλλά είναι, σίγουρα, ερωτήσεις – παγίδα!

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε από αυτά τα αναπάντεχα ερωτήματα. Εμείς, πάντως, δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η σωστή απάντηση.

1. Πώς θα δοκιμάζατε μια τοστιέρα;

2. Βάζουμε ένα ποτήρι με νερό σε έναν δίσκο βινυλίου και αρχίζουμε να τον περιστρέφουμε. Τι θα συμβεί πρώτο: θα φύγει το ποτήρι στο πλάι, θα πέσει ή θα χυθεί το νερό;

3. Από ποιο όροφο πρέπει να πετάξουμε ένα αβγό ώστε να μην σπάσει;

4. Ποιο είναι το αγαπημένο σας παγωτό;

5. Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε ημέρα;

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 9 =