αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για το project Εlounda Hills

Πότε πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες για το project Εlounda Hills

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Εlounda Hills, του τουριστικού project της Mirum Hellas στην Κρήτη.

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται η έκδοση όλων των σχετικών αδειών και η έναρξη κατασκευής της πρώτης φάσης του έργου στις αρχές του φθινοπώρου.

Όπως ανέφερε χτες η διοίκηση της Mirum Hellas κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, το εκτιμώμενο κόστος της συνολικής επένδυσης (μαζί με τις επανεπενδύσεις) ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, και βασίζεται σε ίδια κεφάλαια της εταιρείας, τραπεζικό δανεισμό και προπωλήσεις κατοικιών. Το έργο θα καταλάβει συνολική έκταση 56 εκταρίων, με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται το 2027, ενώ έως το καλοκαίρι του 2026 θα έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος.

Στο πλαίσιο της α’ φάσης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, αναμένεται να αναπτυχθούν δύο πολυτελή ξενοδοχεία. Το ένα εξ αυτών, δυναμικότητας 137 δωματίων, μαζί με 66 branded βίλες και 81 branded διαμερίσματα θα αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα του project. Τo δεύτερο ξενοδοχείο, 15 δωματίων, θα αναπτυχθεί στην περιοχή όπου θα κατασκευαστεί η μαρίνα, η οποία θα έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 64 σκαφών. Εκτός από τα δύο ξενοδοχεία, στο πλαίσιο της α’ φάσης του έργου θα δημιουργηθούν 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες, 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές, με τις τιμές πώλησης των branded κατοικιών να ξεκινούν από περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να υπερβούν τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα, καθώς και πρόσθετες σχετικές υποδομές και ανέσεις.

Η “One Hotels” θα είναι ο hotel operator που θα αναλάβει τη διαχείριση των ξενοδοχείων και κάποιων εκ των κατοικιών, ενώ τη διαχείριση της μαρίνας, που θα διαθέτει boutique ξενοδοχείο, yacht club, τραπεζαρία και αγκυροβόλιο για σκάφη που εκτείνονται έως και τα 70 μέτρα, θα αναλάβει η εταιρεία Camper & Nicholson

Τι περιλαμβάνει το project

Το project “Elounda Hills” αναπτύσσεται σε 6 διαφορετικές χωρικές ενότητες. Στην πρώτη και μεγαλύτερη έκταση των 950 στρεμμάτων, τα “Ελληνικά”, θα αναπτυχθούν ένα ξενοδοχείο και μία μαρίνα, στη δεύτερη χωρική ενότητα, με την επωνυμία “Κούνδουρος”, θα ανακατασκευαστεί η Βίλα του Κούνδουρου, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της γνωστής ελληνικής ταινίας “Η νεράιδα και το παλικάρι”. Για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης Βίλας αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας.

Η τρίτη χωρική ενότητα, έκτασης 9 στρεμμάτων, με την επωνυμία “Μικρό Βαθύ” περιλαμβάνει 5 βίλες, τις Seasons Villas, και αναμένεται έγκριση για την πολεοδόμηση 230 τ.μ. επιπλέον.

Η τέταρτη χωρική ενότητα με την επωνυμία “Αλμυρός-Ακρωτήρι” περιλαμβάνει το boutique ξενοδοχείο Island Concept, ενώ στην πέμπτη περιοχή, με την επωνυμία “Βαθύ”, έκτασης 110 στρεμμάτων, θα αναπτυχθούν ένα κέντρο περίθαλψης ατόμων τρίτης ηλικίας και μία μαρίνα. Στόχος των επικεφαλής του έργου είναι στη συγκεκριμένη περιοχή να αναπτυχθεί ένα τουριστικό χωριό για συνταξιούχους.

Η έκτη και τελευταία χωρική ενότητα, το “Τσιφλίκι”, έκτασης 70 στρεμμάτων, περιλαμβάνει 19 βίλες εκ των οποίων οι 15 έχουν πωληθεί. Στη συγκεκριμένη χωρική ενότητα θα κατασκευαστεί ένα μικρό ξενοδοχείο, δυναμικότητας 80 σουιτών.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 12 =