αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε θα μπουν τα χρήματα του power pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Πότε θα μπουν τα χρήματα του power pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να πληρώνεται στους δικαιούχους το ποσό που αντιστοιχεί στο 60% της ρήτρας αναπροσαρμογής που πληρώθηκε το 6μηνο (από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και 31 Μαΐου), αφού πρώτα αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και τυχόν εκπτώσεις που έχει κάνει ο πάροχος του καταναλωτή, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Όπως έχει ανακοινωθεί η επιστροφή αφορά όσους έχουν επιβαρύνσεις από 30 ευρώ και πάνω και το ποσό της επιστροφής θα κυμαίνεται από τα 18 έως και τα 600 ευρώ τα οποία θα είναι αφορολόγητα, ακατάσχετα και μη συψηφισταία με άλλες οφειλές.

Κάθε αίτηση, εκτός από τον αρχικό, τυπικό έλεγχο των στοιχείων του καταναλωτή, θα πρέπει υπηρεσιακά να ελεγχθεί με την εταιρεία η οποία παρέχει το ρεύμα η κατανάλωση της περιόδου και να υπολογιστούν οι χρεώσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής, να αφαιρεθούν οι κάθε είδους “εκπτώσεις” και να οριστικοποιηθεί το ποσό της επιστροφής πριν σταλεί το τελικό ποσό στον λογαριασμό που έχει δηλώσει ο καταναλωτής. Για τον λόγο αυτό, οι χρόνοι διεκπεραίωσης από αίτηση σε αίτηση, θα διαφέρουν κατά κάποιες μέρες. Στο μεταξύ, οι καταναλωτές που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν την πορεία της αίτησής τους μπορούν να ανατρέχουν στην πλατφόρμα του power pass, και να μπαίνουν στην αίτησή τους η οποία θα έχει σήμανση ανάλογα με την πορεία της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 7 =