αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε θα μπουν στους λογαριασμούς τα 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Πότε θα μπουν στους λογαριασμούς τα 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αναμένονται και οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων για τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει το Euro2day.gr. Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες, οι αιτήσεις τόσο για τις κλειστές με κρατική εντολή όσο και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν ταυτόχρονα, στις 31 Δεκεμβρίου. Συνεπώς, οι πληρωμές αναμένονται αμέσως μετά, ήτοι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Για κάθε μέρα αναστολής ο εργαζόμενος δικαιούται 17,8 ευρώ.

Προσοχή: Οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ. Επίσης, δεν απαιτείται δήλωση ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Στην πράξη, αιτήσεις στο σύστημα «Εργάνη» οφείλουν να υποβάλλουν οι εργοδότες αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο. Να σημειωθεί ότι έως 31 Δεκεμβρίου οι εργοδότες μπορούν να υποβάλλουν όχι μόνο αρχικές αιτήσεις αλλά και ορθές επαναλήψεις των αναστολών.

Εντός Ιανουαρίου, το αργότερο έως τις 31 του μήνα, θα καταβληθεί από το δημόσιο και το μέρος του Δώρου Χριστουγέννων για τους χιλιάδες εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις βρίσκονται σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο. Πρόκειται ουσιαστικά για το μέρος που αντιστοιχεί στο διάστημα 1η-31 Δεκεμβρίου 2020.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται, τέλος, και η πληρωμή των 400 ευρώ σε επιστήμονες. Η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί και τα χρήματα θα δοθούν από τον ειδικό λογαριασμό ανεργίας του ΟΑΕΔ. Ήδη το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι, με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα καταβληθεί η έκτακτη παροχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + three =