αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε θα μπουν οι πρώτοι κάτοικοι στη νέα πόλη του Ελληνικού

Πότε θα μπουν οι πρώτοι κάτοικοι στη νέα πόλη του Ελληνικού

Σε πλήρη εξέλιξη και εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκεται η αστική ανάπλαση στο Ελληνικό παρά τις όποιες προκλήσεις υπάρχουν στον κατασκευαστικό τομέα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, «όλα τα έργα προχωρούν όπως θα θέλαμε και είχαμε προγραμματίσει απέναντι σε μία δύσκολη κατασκευαστική αγορά. Στόχος τα Χριστούγεννα του 2026 να υπάρχουν άνθρωποι που θα κατοικούν στη νέα πόλη του Ελληνικού και εντός του 2027 να υπάρχει πολλή ζωή ειδικά σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη».

Όσον αφορά τη ζήτηση για τις οικιστικές αναπλάσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development έδωσε έμφαση στο γεγονός πως ό,τι έχει βγει στην αγορά γίνεται sold out. Οι αναπτύξεις στις τρεις ζώνες του παράκτιου μετώπου της πρώτης φάσης έχουν εξαντληθεί όλες, ενώ αναφορικά με τη νέα οικιστική γειτονιά «Little Athens» έχουν ξεκινήσει να βγαίνουν σταδιακά διαμερίσματα από τα τέλη του 2023, με τις προπωλήσεις να έχουν φτάσει στο 65% και να «τρέχουν» με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό.

O Riviera Tower, ο υψηλότερος πράσινος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στην ΝΑ Μεσόγειο έχει φτάσει, ήδη, στον έκτο όροφο από τη μία πλευρά και στον τέταρτο όροφο από την άλλη και είναι ορατός από τη Λ. Ποσειδώνος, ενώ διακρίνονται πλέον και έξι από τα χαμηλά κτίρια του παράκτιου μετώπου και μέχρι το φθινόπωρο θα φαίνονται 15. Από τις προπωλήσεις στις τρεις οικιστικές γειτονιές του παράκτιου μετώπου προέρχονται και οι εισπράξεις που έχουν φτάσει τα 700 εκατ. ευρώ, όπως είπε ο κ. Αθανασίου, σημειώνοντας πως η υγεία της εταιρείας φαίνεται και από το γεγονός ότι 2,5 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών, το έργο έχει διαθέσιμα στα ταμεία 600 εκατ. ευρώ, ενώ δεν έχει λάβει δανεισμό παρά το ότι έχει πιστωτικές γραμμές με τις τράπεζες και προχωρά με ό,τι ρευστοποιήσεις ακινήτων γίνονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =