αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠότε θα κάνει «πρεμιέρα» το digital hub του κολοσσού Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Πότε θα κάνει «πρεμιέρα» το digital hub του κολοσσού Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επένδυση του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού  Pfizer Inc. στην Ελλάδα για τη δημιουργία digital hub στη Θεσσαλονίκη. Το κέντρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο και αρχικά θα στεγαστεί σε μεταβατικό χώρο, στον πολυχώρο “Phoenix Center”. 

Το τελικό κτίριο είναι έκτασης 3 χιλιάδων τ.μ. και, με βάση το χρονοδιάγραμμα του φαρμακευτικού ομίλου, το  digital hub θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2021.

Προχωρά η στελέχωση

Όπως σημειώνουν επίσης πηγές από την ελληνική θυγατρική, βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσλήψεις προσωπικού στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ έχει ολοκληρωθεί η επιλογή του διοικητικού προσωπικού. 

Σε πλήρη λειτουργία το digital hub θα απασχολεί 200 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης στα αντικείμενα της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των analytics. 

Η πολυεθνική σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με πανεπιστήμια και τοπικά κέντρα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, με στόχο να δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα παγκόσμιου επιπέδου, που στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη των νέων τεχνολογιών και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και εμβολίων.

Η Pfizer αναπτύσσει ένα παγκόσμιο δίκτυο ψηφιακών εργαστηριακών κέντρων. Στη Θεσσαλονίκη ειδικότερα θα λειτουργήσει το ένα εκ των συνολικά έξι κέντρων ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων που προγραμματίζει παγκοσμίως.

Γρήγορα βήματα

Οι διαδικασίες έτρεξαν γρήγορα και η πορεία της επένδυσης παρακολουθείται στενά από την κεντρική διοίκηση. Το σχέδιο του ομίλου ανακοινώθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο, μετά από επαφές που είχαν πραγματοποιήσει μέσα το καλοκαίρι στελέχη της πολυεθνικής. 

Η Pfizer, με έδρα τη Νέα Υόρκη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο και με ιστορία από το 1849, βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως. Τη θέση του Chief Executive Officer της αμερικανικής πολυεθνικής έχει αναλάβει ο Έλληνας, με καταγωγή από τη συμπρωτεύουσα, Albert Bourla. Απασχολεί πάνω από 92 χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η αμερικανική φαρμακευτική δραστηριοποιείται από το 1960, ενώ από το 2003 βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς. Στις δεκαετίες που πέρασαν εισήγαγε καινοτόμα φάρμακα για όλες σχεδόν τις νοσολογικές οντότητες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 1 =