αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠότε θα δούμε ιπτάμενα ταξί πάνω από Ευρωπαϊκές πόλεις

Πότε θα δούμε ιπτάμενα ταξί πάνω από Ευρωπαϊκές πόλεις

Ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί θα μπορούσαν να πετάνε στους ουρανούς της Ευρώπης έως το 2024 ή το 2025, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αρχή για την ασφάλεια των πτήσεων.

Όπως είπε ο Πάτρικ Κι, διευθυντής της European Union Aviation Safety Agency, αεροσκάφη που θα πετούν με πιλότο και θα μπορούν να απογειώνονται κάθετα, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν πρώτα για τη μεταφορά δεμάτων, πριν να επεκταθούν και στη μεταφορά επιβατών.

Τα αυτόνομα drones θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια ακόμα και τα μεγαλύτερα αεροσκάφη χωρίς πιλότο θα ακολουθήσουν, ανέφερε ο Κι.

Η EASA μόλις άρχισε να συνεργάζεται με επιχειρήσεις για τα θέματα της εποπτείας των μη επανδρωμένων πτήσεων και συντονίζει την προσέγγισή της με την αντίστοιχη αμερικανική υπηρεσία, U.S. Federal Aviation Administration και άλλες διεθνείς αρχές.

Σε δημοσκόπηση σχετικά με την εναέρια κινητικότητα στις πόλεις, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 4.000 ατόμων σε έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, η EASA διαπίστωσε ότι το 83% των ερωτηθέντων έχει θετική αρχική στάση, με χρήσεις όπως οι έκτακτες μεταφορές και οι μεταφορές για ιατρικούς λόγους να συγκεντρώνουν υψηλή στήριξη.

Όμως, οι αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας για τα αεροσκάφη που θα πετούν πάνω από μεγάλες πόλεις, καθώς και να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως οι θόρυβος και η οπτική όχληση, τόνισε ο Κι.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + eleven =