αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πότε είναι η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από μια δουλειά»: Μια γυναίκα που έχει θητεία 11 ετών στο HR, μιλά συγκεκριμένα

«Πότε είναι η σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από μια δουλειά»: Μια γυναίκα που έχει θητεία 11 ετών στο HR, μιλά συγκεκριμένα

Η παραίτηση από μια δουλειά -ειδικά όταν δεν έχεις έτοιμη εναλλακτική- μπορεί να είναι ένα πολύ αγχωτικό σενάριο. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να σε οδηγήσουν εκεί. Ίσως κάθε Κυριακή βράδυ να μην θέλεις… να ξημερώσει η Δευτέρα για να πας σε μια δουλειά που μισείς. Μπορεί να μην υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης Ή μπορεί οι αξίες σου να μην ταιριάζουν με αυτές της επιχείρησης.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος λόγος για να φύγεις από μια δουλειά: Θέλεις να αποχωρήσεις με το κεφάλι ψηλά. Έτσι, μόλις διαπιστώσεις ότι πλέον δεν κάνεις σωστά την δουλειά και δεν αποδίδεις όπως θα έπρεπε, μάλλον είναι η ώρα για να αποχωρήσεις.

Η Toni Thompson είναι «head of talent and human resources», στο μεγάλο site αναζήτησης εργασίας και συμβουλών καριέρας, The Muse. Έχει θητεία 11 χρόνων στο πεδίο του HR, όπως διαβάζουμε στο World Economic Forum. Πριν μερικούς μήνες, σε συνέντευξη της αποκάλυψε την σωστή στιγμή για να παραιτηθείς από μια δουλειά. Και αυτή είναι όταν… δεν κάνεις πλέον σωστά τη δουλειά.

«Ξεκινάς να κάνεις κακή δουλειά, επειδή είσαι τόσο θυμωμένος για την κατάσταση σου ή απογοητευμένος» τονίζει η ίδια.

Όπως εξηγεί, πρέπει να είσαι σε μια θέση που μπορείς να ανταπεξέλθεις στον μέγιστο βαθμό. Αν ξαφνικά σταματήσεις να αποδίδεις όπως πρέπει και είσαι ένας κακό συνεργάτης, τότε μάλλον πρέπει να κάνεις την «μεγάλη έξοδο». Έτσι ώστε να μην χαλάσεις την φήμη σου. Και όλοι να θυμούνται την καλή θητεία σου στην εταιρία.

Ίσως, κάπως έτσι έχουν τα δεδομένα και όταν συμμετέχεις σε μια επιχείρηση ως συνιδρυτής. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να αποχωρείς από μια επιχείρηση και να αναζητάς την επόμενη «μεγάλη ιδέα». Αν νιώθεις ότι τα πράγματα έχουν βαλτώσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + five =