αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε ανοίγει το taxis για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Πότε ανοίγει το taxis για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Εντός της επόμενης εβδομάδας ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από οκτώ εκατομμύρια φορολογούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ, δηλώνει έτοιμη για να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις των εισοδημάτων του 2021 και ήδη έχουν προσυμπληρωθει τα απαραίτητα στοιχεία στο βασικό έντυπο Ε1. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχει υποβληθεί το σύνολο των δηλώσεων και από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή του φόρου για όσους φορολογούμενους προκύπτει επιπλέον φόρος. Η πρώτη λοιπόν δόση καταβάλλεται τον Ιούλιο και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2023.

Συγκεκριμένα:

-Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων του φορολογικού έτους 2021 πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου 2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

-Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε έξι  ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2022 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

-Η καταβολή του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 11 =