αρχικηVIRALΠότε αλλάζει η ώρα

Πότε αλλάζει η ώρα

Τα ρολόγια γυρίζουν μία ώρα πίσω την άλλη Κυριακή στην Ελλάδα, καθώς αλλάζει η ώρα και έρχεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο.

Έτσι, κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα πίσω, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η χειμερινή ώρα.

Φέτος, λοιπόν η αλλαγή ώρας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω στις 04.00 τα ξημερώματα.

Παρόλα αυτά, τo ζήτημα που απασχολεί αρκετά το τελευταίο καιρό είναι σχετικά με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ψήφισε για τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα η κατάργηση της αλλαγής ώρας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Επιπλέον, στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο μετέθεσε την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Σημειώνεται, πως ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανατρέπουν τα δεδομένα και τα δημοσιεύματα που επιμένουν μέχρι και σήμερα να μιλούν για κατάργηση της αλλαγής ώρας και ενδεχόμενη απόφαση της Ελλάδας.

Διασταυρωμένες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι σε ότι αφορά την κατάργηση της αλλαγής ώρας η σχετική νομοθεσία δεν έχει κυρωθεί και για την ακρίβεια οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου δεν έχουν καν ξεκινήσει λόγω αδυναμίας του δεύτερου να υιοθετήσει την κοινή διαπραγματευτική του θέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − five =