αρχικηVIRALΠότε αλλάζει η ώρα (ίσως για τελευταία φορά)

Πότε αλλάζει η ώρα (ίσως για τελευταία φορά)

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου θα αλλάξει η ώρα. Τα ξημερώματα της 28ης του μήνα λοιπόν, θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω. Ίσως για τελευταία φορά.

Η Κομισιόν έχει προτείνει να καταργηθούν οι αλλαγές ώρας από το 2019 και μετά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, η νομοθετική πρόταση επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι τυχόν αλλαγές θα επέλθουν συντονισμένα μεταξύ γειτονικών χωρών, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και να αποφευχθεί o κατακερματισμός, που θα μπορούσε να προκύψει εάν ορισμένα κράτη μέλη διατηρήσουν τις εποχιακές αλλαγές της ώρας ενώ άλλα τις σταματήσουν.

Η Επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε σχετικά: «Προτείνουμε να καταργήσουμε την εποχιακή αλλαγή της ώρας από το επόμενο έτος. Αυτό το ιδιαίτερα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα θα επιτρέψει στους πολίτες να αποκομίσουν τα οφέλη χωρίς καθυστέρηση. Καλούμε τώρα τα κράτη μέλη και τις επιχειρήσεις να κάνουν τις αναγκαίες προετοιμασίες για να διασφαλιστεί μια συντονισμένη προσέγγιση σε ολόκληρη την ΕΕ».

Σε κάθε περίπτωση, το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εγκρίνουν την πρόταση της Επιτροπής έως τον Μάρτιο του 2019 το αργότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =